Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Steen Rasmussen - The Wine Company, Tom Brandis - Domaine Brandis og Troels Kristensen - Vinoble
De 3 bedste Rhonevine ifølge forbrugerne
Ved den store Rhonefestival 2010 arrangeret af Inter Rhône og The Wine Company, kårede publikum de 3 absolut bedste vine blandt de 32 udstilleres mere end 300 vine.

Hver af de 750 fremmødte gæster blev udstyret med 3 valgsedler, én til hvidvin, én til rødvin og én til dessertvin. Alle de udstillede vine var valgbare, og hver gæst kunne således stemme på sin absolutte favoritvin, uden skelen til pris, indenfor hver af de 3 kategorier.

Topvinene fra Rhone tilhører så afgjort verdenseliten. Producenter i områder som eksempelvis Hermitage, Cote Rotie & Chateauneuf du Pape frembringer internationale kultvine. På Rhonefestivalen præsenteres hvert år et imponerende smageprogram, med bl.a. vine fra topproducenterne i disse mytiske distrikter. Det høje kvalitative udvalg på Rhonefestivalen gør ikke nedenstående kåring mindre interessant, da vi netop her taler om absolut topvine.

Optællingen af de mange stemmer gav følgende resultat:

Bedste hvidvin
Château Rayas, Châteauneuf du Pape Blanc 1998
Pris: kr. 500,-
Leverandør: Domaine Brandis
www.domainebrandis.dk

Bedste rødvin
Domaine de Cristia, Cuvée Vieilles Vignes, Châteauneuf du Pape 2006
Pris: kr. 349,-
Leverandør: The Wine Company
www.thewinecompany.dk

Bedste dessertvin
Domaine Yves Cuilleron, Condrieu Les Ayguets 2001
Pris: kr. 485,- (0,5l)
Leverandør: Østjysk Vinforsyning/Vinoble
www.vinoble.dk

Udover at være kendt for disse dyre vine, er Cotes du Rhone også kendt for at levere meget vin for prisen, også blandt de billigere vine.

Var du med på Rhonefestivalen - og har lyst til at knytte en kommentar til dette indlæg, kan du gøre det ved at klikke på ""kommenter indlæg"" i bunden af dette vindue.