Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag

Ingvar Thomsen
Danmarks første Rom- og Whisky Festival
Spiritusimportøren Mac Y a/s holder lørdag den 11. september Rom- og Whiskyfestival i Vestjylland, nærmere betegnet i Frederiks.

Festivalen fungerer det efter "tur-pas" systemet som vi kender i Tivoli. Når du har betalt entre på 200 kr. får du et særligt rom- og whisky smageglas og kan kvit og frit smage på ca. 200 forskellige rom og whisky.Festivalen får besøg af mere end 25 specialister, fra hele verden. Nogle af dem man kan få dig en snak med er:Whiskyguruen Jim Murray, kommer og åbner festivalen. Han har nu udgivet 10 udgave af whiskybiblen med noter på over 3.800 whisky og bourbons han har smagt. Han har altid et godt, og ofte meget langt svar på selv de mærkeligste whiskyspørgsmål.Berry Brothers and Rudd er Englands ældste vin og spiritus købmand, som startede i 1698. Er leverandør til den kongelige familie, siden kong George III.

Berry Bros sælger vin fra hele verden, herunder Bordeaux og Bourgogne vine en primeur, og leverer vin opbevaring tjenester. De har dog også udvidet deres expertice til spiritus. De skabte Cutty Sark whisky i 1923, og skabte vintage-koncept for "The Glenrothes" single malt Scotch whisky. De tapper nu særligt udvalgte whiskies fra flere destillerier i Skotland. Det er deres whisky ekspert Doug McIvor der kommer og fortæller om, og giver smagsprøver på dem.


Fra Indien kommer Ashok Chokalingam, som repræsentant for Amrut Whisky. Han har i foråret gennemført en turne i Danmark, hvor Amrut bankede skotsk single malt whisky i en landskamp over 5 omgange med knusende 18 - 4 sejr.

Mere om festivalen kan læses på hjemmesiden www.romogwhiskyfestival.dk