|
Nu skal Sydafrikansk vin fortyndes
Et Sydafrikansk lovforslag vil ifølge Decanter lovliggøre tilsætning af vand til mosten under gæringen. Formålet med forslaget er at imødekomme ønsket fra forbrugerne om vine med lavere alkoholprocenter.
Især det Amerikanske marked efterspørger vine med lavere alkoholindhold, men dette er en trend man også er begyndt at møde i Europa.
Problemet er at hvis man høster når druerne er optimalt modne, vil sukkerindholdet i mosten være så højt at alkoholprocenten også naturligt bliver høj.
I Australien reducerer flere producenter alkoholniveauet af teknisk vej, ved hjælp af en "spinning cone" og omvendt osmose. (Se evt. processen på dette link: www.winetas.com.au/SWF/flash_alcohol.html). Dette er tilladt for vine der eksporteres til EU, hvis man reducerer alkoholen med højst 2%.
I Sydafrika vil man derimod reducere alkoholniveauet ved at tilsætte vand til mosten, da man mener at det er en langt mere nænsom proces i bestræbelserne på at finde en ny balance i vinen.
For EU markedet er der dog det problem at dette for indeværende ikke er en accepteret og lovlig proces for bordvine. Dermed vil de Sydafrikanske vine fortyndet med vand være udelukket herfra. Det skal blive spændende at følge udviklingen, og se hvilket marked der tilpasser sig.
Hvad synes du? Er det i orden at bringe alkoholprocenten ned på denne måde? Kommenter denne artikel ved at klikke på kommenter i bunden af dette vindue.
|
|