Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Romanee Conti dækker ca. 2 hektar Bourgogne jord
Romanee Conti pengeafpresser begår selvmord i fængsel
Manden som tidligere på året blev fængslet efter at have forgiftet 2 vinstokke på Romanee Conti og forsøgt pengeafpresning , begik sidste fredag selvmord i fængslet hvor han ventede på sagen skulle for rette.

Han søn er stadig sigtet for at medvirke til pengeafpresningen af Romanee Conti, en af verdens mest eftertragtede vine som der kun produceres omkring 4000 flasker af om året.

Nedenstående er den oprindelige historie som aov.dk bragte i maj 2010:

Bestyreren af Romanee Conti Aubert de Villaine modtog for nylig et brev med en trussel om at afsenderen ville giftdræbe vinstokkene hvis ikke han modtog et beløb svarende til ca. 7,5 millioner kroner.

Aubert reagerede ikke i første omgang. Der kom flere breve med gentagelse af truslerne, breve med dokumentation af kendskab til vinmarkerne, og med en oplysning om at 2 udvalgte vinstokke allerede var blevet overhældt med gift. Aubert henvendte sig nu til politiet. I bedste ”"de 5”" stil lagde politiet en plan. Aubert lavede en aftale om betaling og betalingssted. Politiet kunne anholde pengeafpresseren da han ved det aftalte leveringssted åbnede skotøjsæsken med matadorsedler.

Romanee Conti har gravet den ene af de 2 påståede giftangrebne vinstokke op, og sendt den til undersøgelse. Resultatet forligger ikke endnu, men den anden vinstok trives i bedste velgående.

Romanee Conti vinene trækker ofte overskrifter når de er på auktion. Tidligere har vi her på aov skrevet om hvordan en 12 stk’s kasse med 1988 Conti indbragte kr. 360.000.