Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vinfestivaler påvirket af askeskyen
Ugens altoverskyggende begivenhed, den Islandske askesky påvirker nu også aktiviteterne i vinkalenderen. Således måtte den Franske handelsorganisation Wine4trade aflyse en branchesmagning der skulle have foregået på Børsen d. 20. april.

Til gengæld bliver den store Barolosmagning selvsamme sted afviklet efter planen d. 23/4. Baroloproducenterne har simpelthen haft tid til at reagere på situationen, og har taget landvejen til København.

Aov har checket op med arrangørerne for nogle af de øvrige festivaler der holdes d. 23. og 24. april.

Tom Brandis fra Domaine Brandis, oplyser at der har været en del aktivitet for at sikre afholdelsen af Vinfestivalen. Alle vinene på programmet vil blive skænket, men nogle af de producenter der skulle være kommet vil ikke være tilstede. Tom oplyser dog at over halvdelen af de 15 producenter personligt vil være tilstede.

En kort samtale med Bjarne Sundbye fra Erik Sørensen vin afslører at der også her er en del logistiske udfordringer. Erik Sørensen skulle have producenter ind fra Chile, Argentina, Australien og flere oversøiske destinationer. Bjarne oplyser at alle de oversøiske producenter simpelthen ikke har mulighed for at deltage. Derimod vil nogle af de Europæiske producenter være tilstede, men bestemt ikke alle. Erik Sørensen afvikler deres Vinfestival som planlagt.

Rudersdal vin havde annonceret en Festival med deltagelse af producenter, men har set sig nødsaget til at udsætte denne festival til November måned. Der holdes dog fast i den vinsmagning Rudersdal har arrangeret på Luna Taperia d. 23/4.