Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


København Ø
Danmarks første vinkollektiv åbner i København
Hvad er et vinkollektiv? Jo, i dette tilfælde er det et samarbejde mellem fire ellers konkurrerende garageimportører om at dele udgifter og arbejdstid i forbindelse med en fysisk vinbutik på Østerbro i København.

Fredag den 16. april 2010 slår butikken med navnet Weinerei (www.weinerei.dk) dørene op til, hvad der rettelig må betegnes ”en blandet landhandel”. Der sælges dog hverken brylcreme eller sagogryn, men til gengæld cirka 200 forskellige vine, som er udvalgt fra sortimenterne hos de fire importører Estwine.dk, Krone Vin, Mansted Wine og Hand Made Wine.

Tanken er, at de fire vinhandlere skal skiftes til at holde butikken åben – i første omgang hver fredag, og at man i øvrigt deles om at afholde alle udgifter i forbindelse med udsalget.

Konstruktionen er kendt fra kunst- og modebranchen, fx kunstnergruppen ArtRebels’ butik i Kødbyen eller designerkollektivet Workshop Copenhagen, men er så vidt vides ikke set før i den danske vinbranche, der traditionelt har været bedre til at konkurrere end til at samarbejde.

Vinhandler Jacob Dahl Andersen, som driver Estwine.dk, ser frem til åbningen på fredag: ”Jeg glæder mig sindssygt til at få en fed vinbutik, som ikke udgør nogen økonomisk risiko for mig. Ok, selvfølgelig bliver det en udfordring at skulle sætte sig ind i og også aktivt sælge de andre importørers vine, men det er jo ens for alle, så det skal nok blive super godt!”