|
Korkindustrien slår igen
Det Portugisiske korkfirma Cork Supply, der tidligere har fået tildelt priser for deres forskning, har netop annonceret et teknologisk gennembrud for korkindustrien.
Som naturprodukt har kork visse svagheder som lukkemiddel. Det værste er vel når korken er angrebet af TCA (Trichloroanisole), det vi kender som "propsmag". Andre kendte problemer er forskelle i strukturen a korken. Disse forskelle i naturproduktet bevirker at korken kan være mere eller mindre porøs, og at elasticiteten kan variere.
Cork Supply meddeler at de har fundet analysemetoder der sikrer at korken er:
- Fri for TCA
- Ensartet gennemtrængelighed (porøsitet)
- Ensartet elasticitet
Holder dette stik, skulle det i fremtiden være muligt med korkpropper at undgå "propsmag" og undgå den flaskevariation som uensartet korkkvalitet kan være skyld i.
Hvad er din holdning? Hvis man kan være forholdsvis sikker på at en vin med korkprop ikke er inficeret med propsmag, og at oxyderingen kontolleres bedre, hvilken lukkeanordning foretrækker du så, kork eller skruelåg?
Kommenter denne artikel via link "kommenter indlæg" i bunden af denne "læserude" |
|
Jeg kan godt lide fornemmelsen af at åbne en flaske vin med korkprop.
Jeg må dog indrømme at ærgelsen var stor i sommers da jeg åbnede en Flor de Pingus der viste sig at have propsmag, det var pænt nederen. Der kunne jeg godt have ønsket mig at den havde være lukket med skruelåg.
Min konklusion er nok at hvis der findes en metode hvor man kan sikre korkpropperne er ok, så er jeg til kork. Samtidig må jeg sige at jeg er lidt skeptisk om der virkelig er fundet en løsning. |
|
Jeg synes skruelåg egner sig godt til 'hverdagsvine' og korkpropper egner sig bedst til kvalitetsvine - særligt vine der skal ligge mere end 1-2 år.
Jeg vil håbe at det kan lade sig gøre at lave korkpropper uden 'prop' risiko, men vil også gerne 'se det' først! |
|
Jeg er enig med dig Pernille. Hverdagsvine og til dels også hvidvine, der er skruelåg fint. Ikke noget med syntetisk prop, ikke noget med limet kork til disse vine. Skruelåg eller kork af god kvalitet
Store rødvine der skal ligge, der skal vi have ordentlig kork, punktum.
|
|