Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Farum
Vinhuset Les Cépages går ind i Nord-Rhône
Vinhuset Les Cépages, én af Danmarks førende importører af kvalitets-domainevin fra især Frankrig, har hidtil kun sporadisk importeret vin fra Nord-Rhône, men har dog haft et sortiment af høj kvalitet fra Syd-Rhône.
Nu har Les Cépages imidlertid truffet aftale med to særdeles betydende domainer i Nord-Rhône. Måske ikke så betydende i volumen, men derimod i kvalitet.
Det er derfor en glæde at kunne præsentere:

Domaine Lionnet, ved Corinne Lionnet og Ludovic Izerable, i Cornas:
Focus på marken og jorden, ingen nye fade, ingen klaring, ingen filtrering, 100% økologisk drift og traditionelle metoder, f.eks. fodtrampning af druerne, heste i stedet for traktorer, ingen maskiner, 100% håndarbejde hele vejen igennem, etc. Det er rendyrket nostalgi, tradition og tilbage til rødderne. Dette er ikke bare vinen for den sande Cornas-elsker, men også for puristen, der søger det oprindelige. Og for alle andre, der søger et rigtigt godt glas kraftig sort Syrah-supervin til de voldsomste og mest krydrede middagsretter. Det er simpelthen Frankrigs svar på tv’s "Bonderøven". Kan bestilles på www.cepages.dk eller tlf. 40 17 19 45.

Domaine Bernard Gripa, Mauves i hjertet af Saint-Joseph:
Bernard Gripa og hans søn Fabrice dyrker deres vin på 12 hektar på de stejle skråninger, som dominerer landsbyen Mauves ved Tournon, langs Rhône floden. Alt arbejde foregår manuelt, med organisk gødning og "traitements raisonnés", et form for semi-økologisk drift.
Saint-Joseph-vinene, som naturligvis er 100% Syrah, kommer fra hjertet af appellationen Saint-Joseph, lige over for Hermitage-bjerget. Det er rige og komplekse vine, med et aromatisk udtryk uden lige og en ekseptionel høj kvalitet til prisen. Gripa’s vine er referencevine for Saint-Joseph..
Bernard Gripa’s vine er da også hvert år optaget i Guide Hachette, som regel med stjerner og ofte med Coup de Ceurs. Og selve domainet har Coup de Ceur i vinguiden Gault Millau.
Kan bestilles på www.cepages.dk eller tlf. 40 17 19 45.