Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Colombia Crest Gold 2013, Washington State, USA

Vinanmeldelser, vurderinger og ratings gør at vi har valgt denne vin som ugens vinder blandt mere end 100 anmeldte vine. Vi udvælger og guider dig hver uge til de bedste vinkøb på baggrund af læste vinanmeldelser.

Washington State er USAs næststørste vinområde, kun overgået af Califonrien. I Washington bryster de sig af at lave nogle af verdens bedste Merlot baserede vine. Merlot er i lighed med Cabernet Franc en typisk drue fra højre bred Bordeaux (St. Emilion, Pomerol, Fronsac mm.) Denne vin er lavet på hele 70% Cabernet Franc og 30% Merlot. Det er sjældent at Cabernet Franc udgør så stor en del. Cabernet Franc kan give lidt spidse og syrlige vine, men også i nogle tilfælde nogle ganske forførende vine. Eksempelvis er een af verdens dyreste vine, Cheval Blanc fra St. Emilion lavet hovedsagligt på Cabernet Franc. Når en Cabernet Franc domineret vin lykkes er belønningen enorm!

Ekstra Bladet skrev: "70% cabernet franc og 30% merlot fra Washington State i det nordvestlige USA. EN fyldig og spændende vin med høj intensitet i både smagen, lidt lavere i duften og en pæn koncentration. Brombær, peber, tobak og vanilje i smagen. En del fad men pænt integreret. Lang krydret afslutning."

5 stjerner i Ekstra Bladet

Pris: 139 kr.

Leverandør: Vinoble

Ugens vinder på aov.dk uge 4 - 2016

Vinoble
København K
http://www.vinoble.dk/sktpetri