Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Poggio San Polo 2009, Brunello di Montalcino, Italien

Vinanmeldelser, vurderinger og ratings gør at vi har valgt denne vin som ugens vinder blandt mere end 100 anmeldte vine. Vi udvælger og guider dig hver uge til de bedste vinkøb på baggrund af læste vinanmeldelser.

Brunello er en særlig udvalgt klon af Sangiovese druen, der især er kendt for at give potente, komplekse og balancerede vine fra Montalcino området. Brunello di Montalcino skal ifølge den italienske vinlovgivning fadlagres minimum 2 år, og må først sælges 4 år efter høsten. Denne Brunello kommer fra den særdeles velrenommerede vinfamilie Allegrini.

Berlingske skrev: "Pænt udviklet brunello med let brunlig skær. Næsen byder på klart balsamiske noter: Tobak, te, kamfer, tørret frugt, chokolade og velintegreret træ. Velafrundet i munden. Ikke den største af slagsen, men fornuftig pris for en drikkemoden brunello."

Ekstra Bladet skrev: "Allegrinis lidt ukendte Brunello vinhus. Røde kirsebær i duften. I smagen masser af varme krydderier, balsamico, tobak, vanilje og røde kirsebær. En elegant flot vin intens i smagen. Stadig en del fadpræg, så kan med fordel gemmes et par år endnu."

5 stjerner Berlingske
5 stjerner i Ekstra Bladet

Pris: 169,95 kr. v 12 stk.

Leverandør: Philipson Wine

Ugens vinder på aov.dk uge 3 - 2016

Philipson Wine
Kokkedal
http://www.philipsonwine.com