Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Bollinger Special Cuvee, Champagne, Frankrig

Vinanmeldelser, vurderinger og ratings gør at vi har valgt denne vin som ugens vinder blandt mere end 100 anmeldte vine. Vi udvælger og guider dig hver uge til de bedste vinkøb på baggrund af læste vinanmeldelser.

Dette er en "non vntage Champagne", hvilket i modsætning til Vintage Champagne betyder at der kan være druer i fra flere årgange. Dette er en metode til at sikre ensartethed i sin Champagne fra år til år. I den aktuelt anmeldte vin er der 40% fra 2011, 40% fra 2010 og 20% fra ældre årgange. Non vintage er vine der er drikkeklar, og det er normalt ikke en gemmevin. Hvis man går grundigt til værks kan ved at finde datoen for "degorgering" (fjernelse af gærrester samt tilsætning af “dosage” (sukker) der giver boblerne ved eftergæring på flasken). Datoen for degorgering kan udregnes ved hjælp af det "lot nr." der findes på flasken, og herfra kan man komme tættere på årgangene der er anvendt i vinen. Typisk foregår degorgeringen 3 år efter den seneste årgang der er anvendt.

Alt om vin skrev: "Duft af friskbagt brød fra restgæren, mineralsk og frisk med citrusnoter. Flotte bobler og fyldig mousse. Frisk og fyldig og intens med lækkert fadpræg. Klassevin."

6 stjerner hos Alt om vin

Pris: 329,95 kr.v. 6 stk.

Leverandør: Philipson Wine

Ugens vinder på aov.dk uge 36 - 2015

Philipson Wine
Kokkedal
http://www.philipsonwine.com