Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Gemma, Barolo 2010, Italien

Vinanmeldelser, vurderinger og ratings gør at vi har valgt denne vin som ugens vinder blandt mere end 100 anmeldte vine. Vi udvælger og guider dig hver uge til de bedste vinkøb på baggrund af læste vinanmeldelser.

Barolo er et distrikt i Piemonte. Her dyrkes Nebiolo druen. Barolo og Nebiolo er Italiens svar på Fransk Bourgogne og Pinot Noir. Aromaer der forbindes med en klassisk Barolo er tjære, bolværk, tobak og rosenblade. Barolo kan være meget fast i karakteren, med en meget fast garvesyrestrukur. For at gøre den lidt mere "venlig" og imødekommende begyndte man i 80rne at eksperimentere med at lagre vinen på små franske egetræsfade. I Barolo diskuterer man lystigt om man er til de klassiske typer eller til de mere moderne. Denne vin er til den Klassiske side.

Politiken skrev: "Typisk nebbioloduft med tjære og kamfer. Tørt udtryk i både duft og smag – men ikke udtørrende. Faktisk er det god saftighed under det tørre. Nydelig lille barolo til en fin pris. Fin til de første svampe – i en pastaret."

5 glas i Politiken

Pris: 100 kr. v. 2 stk

Leverandør: Føtex

Ugens vinder på aov.dk uge 22 - 2015

Føtex