Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Pasas 2009 Monastrell, Jumilla, Spanien

En vin lavet af danskeren David Tofterup. Vinen er lavet på Monastrell druer der er høstet sent, og har tørret på vinstokkene, så vinen nærmest får Amaronekarakter. David er mester i at lave vin på Monastrell druen. Monastrell er synonym med Mourvedre. En drue der trives i det varme middelhavsklima i Sydspanien og Sydfrankrig. David laver i stil med Peter Sisseck sideløbende med hans job som vinmager sin egen prestigevin fra Jumilla området af særligt udvalgte Monastrell druer - en vin han kalder Trenza. Trenza Family Collection er i 2012 udvalgt til at være blandt Spaniens bedste 100 vine. Med andre ord, David er en kapabel vinmager.

Berlingske skrev: "Laurbær, tørret frugt, stødt sort peber og nelliketoner oser op af glasset. Tæt og ganske koncentreret vin med en gang blød tannin. Stor fylde og en del frugtsødme i afslutningen, hvilket sikkert falder i langt de fleste danskeres smag. Glimrende vin til prisen."

BT skrev: "Saftig medium kraftig rødvin, krydret og med lang moden kirsebærsmag af de sent høstede druer, lidt syltet blommepræg, krydderurter og lidt toast."

5 af 6 Stjerner i Berlingske
4 af 6 stjerner i BT

Pris: 40 kr. v. 3 stk

Leverandør: Kvickly

Ugens vinder på aov.dk uge 6 - 2012