Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Ugens vinder

Pasas November Harvest 2008, Jumilla, Spanien

Ugens joker. Denne vine er lavet af den danske vinmager David Tofterup. David har siden sin vinkyperuddannelse i 1998 lavet vin, hovedsagligt i Spanien. Udover arbejdet for det store spanske producent laver han den noget mere eksklusive Trenza vin i samme stil som Peter Sisseck laver Pingus i Ribera del Douro. Pasas er lavet af sent høstede druer, der har tørret ind på stokkene, så vinen har lidt Amaroneagtig karakter. Hvis Pasas behager dine smagsløg, skal du prøve den noget mere eksklusive Trenza fra David Tofterup. Trenza har scoret 91 point hos Robert Parker, og er for en stor del, i lighed med Pasas lavet på Monastrell druen, også kendt som Mourvedre i Sydfrankrig.

Ekstra Bladet skrev: "Pasas er lavet på Monastrell druen. Den blå drue frembringer rødvin med en kraftig bouquet og rig på alkohol, garvesyre og syre. Smagen er fyldig med god kraft, en pæn dybde."

Jyllandsposten skrev: "Mørk mineralsk frugtduft med læder, lakrids og veldimensioneret yngre egetræ. Smag med tung, men vellykket ekstraktrig frugt med supermodne druer med en næsten likøragtig sødme og elegant krydderi. Personlig og kraftfuld. Charmerende."

5 af 6 stjerner i Jyllandsposten
4 af 6 stjerner i Ekstra Bladet

Pris: 33 v. 3 stk

Leverandør: Kvickly

Ugens vinder på aov.dk uge 15 - 2011

Trenzawines S.L.
Spanien
http://www.trenzawines.com