Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Hvilken vin til stegt laksebøf?
Vin til stegt eller grillet laksebøf

Laksebøffen er en populær udskæring. Typisk pandesteges bøffen og den brunes gerne med lidt smør. Det gør at det bliver en relativ intens smagsoplevelse, og serveres den den ovenikøbet med den klassiske hollandaise sovs så skal der en vin med en vis intensitet til at ledsage vinen.

Det umiddelbare valg af vin vil nok falde på en lidt tung og fadlagret Chardonnay, men der er bestemt andre gode alternativer. Den fede fisk, den fede sauce kan godt bruge modspil af en frisk syre. Riesling med en lille snert af sødme og en frisk syre kan give et godt samspil med de fede elementer. Er det en grillet laks med lidt grillede grøntsager, der nydes på en varm sommeraften kan man overveje lidt mere læskende vine som oversøisk Sauvignon Blanc eller måske en god rosé. Uanset valget af vintype, så skal man have fokus på at det skal være vine med en vis fylde og koncentration, da de ellers vil komme til at stå noget afpillede overfor den intense laks.