Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Hvilken vin til Sushi

At sætte vin til Sushi kan udfordre selv de mest vinkyndige eksperter. Sushi er jo en relativ bred term, og der findes mange forskellige variationer. Det er noget af en udfordring hvis der skal sættes en vin til hver enkelt af de forskellige typer af sushi. Vores anbefalinger tager udgangspunkt i det samlede billede, hvor der især skal tages højde for de delikate rå fiskeudskæringer, den eddikemarinerede og let sukrede ris, tang, wasabi, ingefær og soya - noget af en pallette!


Generelt vil vi anbefale vine der går med sushiens elementer, altså delikate vine med god en god del syre/citrusnoter og gerne nogen mineralitet. Lidt restsødme i vinen matcher godt med den salte soya og den kradse wasabi. Klassiske eksempler på vine der matcher sushi er:

- Riesling - gerne med let restsødme
- Grüener Veltliner
- Koldklima Chardonnay
- Pinot Gris
- Gewurztraminer

Generelt anbefaler vi de lidt lettere og frugtdrevne hvidvine, men til visse typer af sushi, især de typer hvor fisken er tilberedt kan man også finde rødvin der vil matche. Hvis man vælger rødvin skal man finde de lette og florale typer, og gerne vine med en vis portion frugtsyre. Her vil det oplagte valg være at finde en frugtdreven koldklima Pinot Noir.