Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Facts om Brunello
6 hurtige facts om rødvinen "Brunello di Montalcino"

  • Brunello er lavet af 100% Sangiovese

  • Brunello er klon af den blå Sangiovese drue, der giver vine med karakter. Klonen kaldes også "Grosso"

  • Brunello dyrkes i Chianti området, omkring byen Montalcino, hvor der er lidt over 2000 hektar Brunello vinmarker.

  • Brunello skal lagre minimum 4 år, heraf minimum 2 år på træfad. Står der "Riserva" på etiketten skal den have lagret minimum 5 år, heraf minimum 2 år på træfad

  • Brunello befinder sig i den øverste kvalitetsliga af italienske vine - DOCG (Denominazione di Origine Controlllatata e Garantita)

  • Der produceres i omegnen af 10 millioner flasker Brunello årligtLidt mere om Brunello
Brunello distriktet er generelt lidt varmere end det omkransende Chianti distrikt. Der falder også en anelse mindre regn. Det giver bedre modningsbetingelser for Brunello druen. Området er beliggende i 300 - 600 meter over havet, og nætterne er kølige. Det er med til at bevare friskheden/ frugtsyren i druerne. Brunello er kendt for at være en robust og kraftfuld vin med stor kompleksitet og mineralitet. Brunello distriktet dækker over en lang række forskellige jordbundsforhold der også giver forskelligartede vine. Derfor arbejder en gruppe producenter på at inddele Brunello distriktet i underdistrikter. Brunello anses for at være en vin fra den øverste hylde, og kan sammenlignes med Barolo, Bordeaux og Bourgogne.