Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Henrik
Billige, tørre bobler til drinks.
Hey AOV,

Jeg ynder at blande mig en aperol, en french 75 eller noget punch af og til. Til sådanne skal der jo bruges nogle bobler. Det behøver jo ikke at være det helt vilde, det skal bare smage fint, være tørt og ikke koste for meget.

Er der nogen der kender et godt bud på en sådan? For min skyld kan det være en vinhandler eller supermarked. Optimalt set skulle det være en flaske til en god fast pris/eller et regelmæssigt tilbud.

Hej Henrik
Helt enig. Til aperol sal vi ikke ud i de dyre Champagner eller mineralske vine med gærnoter fra flaskegæring med videre. Det vigtigste her er at finde nogle bobler med intensitet, og en vin med en god frisk syre, og relativ smagsneutral, men ren frugt. Det er appelsinerne i aperol der skal spille hovedrollen!
Umiddelbart ville vi til dette formål søge denne type Prosecco vine i supermarkedernes sortiment, evt. som du selv beskriver hos en vinhandler, men ingen grund til at gå i den dyre ende (over 80 kr.). Selvom slutresultatet naturligvis også påvirkes af de enkelte ingredinenser.

På alt om vin har vi prøvesmagt flere gode Proseccos, men de ligger oppe i den lidt mere dyre ende. Se vore anemeldelser blandt testen af terassevine her på siden.

Som sagt er det vigtigste i vores optik en ren frisk vin med gode bobler. Du kunne evt. Også kigge på nogle australske af slagsen, eksempelvis denne som vi har anmeldt tidligere på aov:

Wolf Blass, red label Pinot Noir/Chardonnay, Australien (mousserende)
6 stjerner
Flot mousserende med store dyder, til en særdeles attraktiv pris.
55 kr.. på tilbud i Føtex og Bilka

Du kan se den fulde anmeldelse HER

Iøvrigt er vi på alt om vin blevet lidt vilde med disse vindrinks i sommervarmen. Du kan se flere eksempler på vindrinks (også aperol) via dette link

De bedste hilsner

Alt om vin

Erik Sørensen vin
Vi sælger i øjeblikket denne lækre mousserende fra Contarini, Treviso i Prosecco-land

Valsé Spumante Extra Brut på druen Glera (Prosecco) kr 69.95. Se den her

Lige nu køber vinbaren RIGA BODEN på Litauens Plads disse bobler i stride strømme og bruger den netop til deres mest solgte drink Spritz-Aperol.


Toscavini
De perfekte bobler til Spritz etc er Boscos Spumante til kun 50,- Se den her