Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Vin til Thaimad og asiatiske retter
Guide til vine der matcher stærke asiatiske retter. Vi giver et hurtigt overblik.


Thaimad og asiatiske retter er en meget bred term. Vi har valgt at se på vin der passer til de typisk stærkt krydrede retter med chili, ingefær, hvidløg, koriander, limeblade mm.

Helt generelt er der ingen tvivl om at det er de hvide vine der matcher bedst. Det skal være vintyper der er parfumerede og med citrusnoter. De parfumerede vine kan matche de mange smagsindtryk der typisk er i Thaimaden, og citrusnoterne går godt i spænd med letheden i de grøntsagsprægedede retter, og går også fint med ingefær. Vinen må godt have en smule sødme/fedme og fylde til at spille mod de stærke krydderier i maden.

De bedste match:
1) Riesling (Tyskland, Alsace, Østrig)
2) Gewurztraminer (Alsace, Norditalien)
3) Pinot Gris
4) Chenin Blanc (Loire)
5) Sauvignon Blanc (oversøisk)
6) Grüner Veltliner (Østrig)

Rødvin
Skal det være rødvin, vil vi anbefale at søge ikke fadlagrede vine med umiddelbar frugt. Garvesyren må på ingen måde være markent. Skal det være rødvin kunne du søge følgende typer:
1) Grenache
2) Veneto vine (Norditalien)
3) Zinfandel / Primitivo
3) Pinot Noir (ikke fadlagret oversøisk)
4) Beaujolais

Lidt frækt alternativ
Et lidt frækt alternativ, som skal udøves med en vis forsigtighed kunne være nogle af de meget parfumerede italienske mousserende Prosecco vine

Se konkrete bud på vine i vores test "Bedste vin til Thaimad": klik her