Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Lene
svendegilde
Min søn bliver svend og vi holder i den anledning åbent hus. Der skal serveres øl og vand, kage (3 slags af mors hjemmebag: chokoladekage, brunsviger og ølkage). Jeg kunne godt tænke mig at servere lidt vin, kølig (temperaturene i haven skal nok stige) måske noget museerende (tænke på de kvindelige gæster ;) .... hvad vil i foreslå i denne anledning? Med venlig hilsen Lene

Hej Lene
Chokoladekage, brunsviger og vin kan være lidt svært, men vi skal over i noget sødt, ingen tvivl om den sag.
Normalt ville vi pege på noget Portvin, eller en Portvinstype som den franske Banyuls, der oftest er lidt lettere i det, og mere frugtrig. Men Portvin i sommervarmen er måske ikke sagen, og så alligevel, en afkølet rosé Portvin vil helt sikkert være et godt match, men også lidt "stærke sager" når vi ser på alkoholniveauet.
Derfor må det bedste bud herfra blive en sød mousserende, og det skal være den italienske Brachetto. Brachetto druen er rød, og de mousserende vine har typisk en herlig smag af skovbær, og de er sødmefulde. De kan matche kagerne, og de er populære i sommervarmen, og ikke mindst er de typisk alkoholsvage ca. 6,5%.

Du kan se et par eksempler på Brachetto vine som vi har omtalt på alt om vin nedenstående. De fleste vinhandlere og supermarkeder med et større udvalg har Brachetto på hylden.

Batasiolo Brachetto dAcqui Spumante Dolce, Italien
6 stjerner
Topbrachetto
Tilbud 119,75 kr normal 159,75 Skjold Burne
Smagsnoter: Litchie, hyld og muscat, friske jordbær. Symfoni af parfumerede frugter. Lækker sødmefuld, frisk og læskende. Fantastisk flot og harmonisk topbrachetto, for den kompromisløse.

Ugens vinder på aov.dk
Brachetto 2012 Vinchio-Vaglio, Piemonte, Italien (sød rød let mousserende)

Politiken skrev: "Aromatisk, sødlig og frugtig duft. Frisk smag med masser af frugt og pæn syre. Dejligt anderledes. Til desserter med røde bær."
5 glas i Politiken
Pris: 55 kr. v. 2 stk.
Leverandør: Føtex

Og iøvrigt, tillykke med sønnen, og håber i får en god dag.

/Alt om vin
Søren
Nu kan jeg ikke lige se nogen dato på dette indlæg, så jeg ved ikke, om det er for sent, men et køligt glas Sauternes (ikke for gammel) ville efter min mening være lækkert sommeralternativ til portvinen.