Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Gitte
Vin til suppe?
Hvilken vin kan man servere til Jordskokesuppe?
Alternativt; Avokadosuppe?

Hej Gitte
Jordskokker har en let sødlig smag, og suppen en vis cremethed. Derfor vil vi anbefale en mellemfyldig let fadlagret Chardonnay - evt. en oversøisk. Du kan finde flere eksempler blandt ugens vindere, eksempelvis:
1) Hayes Ranch Best Foot Forward Chardonnay 2010, Californien fra Skjold-Burne
2) Alamos Chardonnay 2012, Catena, Argentina fra Philipson Wine
3)Nugan Third Gerenation Chardonnay, South Eastern Australia fra Superbest

Hvis du vil give den gas, så kan det anbefales at gå jagt blandt de lidt bedre hvide Bourgogne vine der har en herlig mineralitet og friskhed der vil give den cremede suppe godt modspil.

M.h.t. advocadosuppen, så antager vi at det er lun udgave, og ikke en "Gazpacho" inspireret kold suppe. Uanset om det er en varm eller kold suppe, så er advokadoen fed, og vi vil hertil finde et modspil i en frisk hvidvin. Undgå de fadlagrede vine, og gå efter de mere friske hvide med citrusnoter. Umiddelbart ville vi anbefale en frisk Tysk Riesling med en god syre. Alternativt kan du også her vælge en Chardonnay, men en ikke fadlagret, og en koldklima udgave, Chablis fra Bourgogne eller evt. Chardonnay fra Casablanca Valley i Chile. Hvis du også her går på jagt blandt ugens vindere på aov.dk kan vi eks. nævne:
1) Riesling Trocken 2012 Wittmann, Rheinhessen, Tyskland fra Løgismose
2) Müller-Catoir, Riesling 2012, Pfalz, Tyskland fra Philipson Wine
3) Riesling 2011, Cave de Ribeauvillé Alsace, Frankrig fra Netto
4) Côte de Lêchet 2011, Bovier et Fils Bourgogne, Chablis 1 cru, Frankrig fra Superbrugsen

God fornøjelse.