Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Calvados er et AOC område beliggende i Normandiet, hvor der laves æble og pærespiritus
Hvad er Calvados?

Er Calvados lavet på æbler eller pærer?
Calvados er et defineret område i Normandiet, hvor der dyrkes æbler og til dels pærer. Calvados er et destilat af Cider lavet på over 200 forskellige æblesorter fra Calvados. I et mindre underdistrikt, nærmere betegnet AOC Calvados Domfrontais, er det siden 1997 tilladt at anvende pærecider til Calvadosproduktionen. Calvados er typisk omkring de 40% vol.

Calvados skal lagre minimum 2 år på fade, men ofte lagres den i 6 år eller mere. Jo længere tid den lagres, des mere blød og raffineret bliver den. Aldersbetegnelser for Calvados:
Calvados: minimum 2 år
Vieux - Reserve: minimum 3 år
VO - VSOP: minimum 4 år
XO - Hors dAge: minimum 6 år

Det er muligt at finde Calvados med årgangsbetegnelse.

.