Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Marianne
vin til buffet
Vi søger inspiration til vinmenuen for vores kommende bryllup.

Menuen består af:
Forret: Tunmousse med diverse skaldyr
Hovedret: Buffet med oksefile, ølmarineret svinefile og lammekøle med rosmarin, citron og hvidløg
Dessert: islagkage og frugtkage

Da vi bliver omkring 60 mennesker er der budgetteret med omkring 50 kr pr. flaske.
Vi har overvejet at servere cognac og likør til desserten frem for en dessertvin

mvh Marianne

Forret: Tunmousse er lidt fed i det, og kræver en vin med fylde, men også syre. Skaldyr er mere delikat, og her er det vigtigste at vinen ikke bliver for fed og cremet, men gerne aromatisk og med en god syre. Et oplagt valg er en lidt slank tysk Riesling med flot syre eller en ikke for fed Chardonnay (Chablis typen). Især Chardonnay henvender sig til den brede skare af vindrikkere, og vil derfor være et oplagt valg. Helt konkret har vi i denne uge blandt ugens vindere udvalgt en Chardonnay fra Alamos der ville være et flot match til forretten, og det er en vin de fleste vindrikkere vil finde stor fornøjelse ved at drikke. Se den HER

Med hensyn til hovedretten, så stilles der en del udfordringer da der er en del forskellige slags kød, mariander og tilbehør. Oksekødet kalder på en forholdsvis fyldig vin, hvorimod lammet kræver en vin med finesse. Til buffet er vine fra Sydrhone og vine på Zinfandeldruen normalt et godt bud, da begge vintyper dækker bredt. Konkret ville vi dog nok vælge 2 forskellige vine til hovedbuffeten, eksempelvis en god Cabernet Sauvignon til oksefilleten og en let afkølet (12-14 grader) Tempranillo til lammet. Prøv at checke følgende vine, der alle har scoret flotte anmeldelser:


Growers Gate Cabernet Sauvignon 2012 South Australia
6 stjerner. Fuldt smæk for skillingen. 60 kr v.12 stk.
Læs mere

Backhouse Zinfandel 2011, Californien, USA
6 stjerner. Lækker Zinfandel for alle pengene - og lidt til. 82 kr. v. 12 stk.
Læs mere

Mondaz Tempranillo Castilla IGP 2010 Spanien
5 stjerner. Et hit til prisen. Kr. 49,95 v. 6 stk.
Læs mere

Til desserten skal i være "firstmovers" og prøve noget utraditionelt, Pink Portvin med en isterning i. Frækt, festligt og anderledes og et perfekt match til den dessert i beskriver. Husk hvis i vælger denne løsning at skænke Portvinen af et ordentligt glas (hvidvinsstørrelse, men kun ca. 5 cl. Portvin), da oplevelsen bliver meget bedre end af de små "mormor" glas.

Rosé Port Reccua , Caves Vale do Redo
6 stjerner, Frisk fræk og forførende, 105 kr.
Læs mere

Rigtig god fornøjelse med jeres bryllup

Med venlig hilsen

Alt om Vin