Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Peter
Vinstok?
Hej Vi har købt et gammel hus hvor der er plantet en vin. Kan man på nogen måde se hvilken vinstok/vin det er?

Hej Peter

Når der begynder at komme blade på vinstokken kan vi begynde detektivarbejdet - når der kommer druer hjælper det endnu mere - bare det at fastslå om det er en rød eller en grøn drue er jo interessant for dig at vide.

Har du en ide om vinstokkens alder? Og til hvilket formål den er plantet? Er den eks. plantet som et løvdækkende espalier, eller på en sydvendt mur eller??

Den mest almindelige vinstok i de danske haver er Himrod, en grøn spisedrue der er nem at have med at gøre. Den er meget sød og parfumeret. Men som sagt når der kommer blade, og når der kommer druer så kan vi nok komme det nærmere - på det tidspunkt må du meget gerne sende os et billede på info@aov.dk - så skal vi være behjælpelige i det omfang det er muligt.

mvh
Redaktionen
Peter
Hej... Den satte frugt sidste år, så ved med sikkerhed det er en hvid drue, og den er plantet til at gro op af en slags halvtag vi har... Altså som en slags løvdækkende espalier... Og ang. alder ser den meget gammel ud, huset er fra 1961. Men jeg sender billeder og druer senere på året tak.

mvh

Peter

Super - umiddelbart kunne det godt lyde som en Himrod. Den mest plantede sort i dansk haver. Men når du har billeder bliver vi nok lidt klogere.

I mellemtiden kan du se billeder af og læse kort beskrivelse af bl.a. Himrod og andre danske sppisedruer her: Danske spisedruer