Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Hvordan vælger i Ugens Vinder hos Alt om Vin?

Når vi møder vores læsere til smagninger modtager vi jævnligt ovenstående spørgsmål.

Sådan gør vi
Hver uge læser vi typisk lidt over 100 anmeldelser i de danske landsdækkende medier (trykte + elektroniske). På baggrund af anmeldelserne og vores erfaring og kendskab til marked udvælger vi en "bruttoliste" over de vine vi selv ville gå ud at købe. Bruttolisten skæres ned til 3 vine, de 3 vine som vi i den pågældende uge synes er de bedste valg og bedste køb, rated på pris/kvalitet , og vinens "originalitet".

Hver uge guider vi dig til oplevelser og 3 sikre køb
Vores mål er at guide dig til gode oplevelser og sikre køb. Vi vælger alt fra store brands, til små producenter med originale vine. Nogle gange er det mere spændende at gå ud at købe noget der ikke er mainstream. Eksempelvis kan det være sjovt at prøve en ungarsk Tokaji i stedet for en Sauternes, eller som i sidste uge, en meget anmelderrost makedonsk rødvin med international baggrund. Vores mål er uanset om du køber en mainstream vin, eller en mindre kendt, så skal indholdet i flasken modsvare forventningerne. Derfor laver vi også en research på vinene førend de udvælges, vi prøver at altid at finde krydsreferencer (internationale anmeldelser, andre udvælgelser mm). Nogle gange har vi selv smagt den pågældende vin, eller vin fra producenten, og ligger det med til grund for udvælgelsen.

Smager i selv vinene?
Nej Ugens Vinder vælges udelukkende på baggrund af hvad vi læser i anmeldelsen, parret med krydsreferencer som vi kan finde på vinen.

Kend din vinanmelder
Der er forskel på vinanmeldere. Nogle er glade for oversøiske vine, nogle for Pinot Noir, nogle er mere rundhåndede end andre osv osv. Nogle gange ser vi eksempler på at den samme vin i et medie får topanmeldelse, samtidig med at den bliver sablet i et andet. Her gælder det om at kunne læse lidt om vinens karakteristika. Eksempelvis vil de fleste forbrugere nok forvente en vin med masser af fad og solskin hvis der er tale om en australsk Shiraz, men ikke alle anmeldere er lige begejstrede for denne type vin osv.

Hvad med jeres egen smag?
Som alle andre vinanmeldere har vi naturligvis også vores egne præferencer, men i vores udvælgelse søger vi sjældent de outrerede vine - vi søger efter de mere forbrugervenlige vine. Vi motiverer altid vores valg med en lille foromtale, hvor vi fortæller om hvad du kan forvente af den udvalgte vin.