Spørg om vin
|
Kan man drikke rødvin til fisk Kan man drikke rødvin til fisk? og hvilken type vil I anbefale? | |
|
Ja det kan man godt, man skal blot være omhyggelig med valg af rødvin. Vinen skal være: - let - frugtrig - masser af frugtsyre - fattig på garvesyre - ikke være fadlagret - ikke for alkoholtung (max 12-13%) - VIGTIGT serveres afkølet Se flere konkrete bud på vin længere nede. Frederik Kreutzer har tidligere givet denne kommentar på aov til lignende spørgsmål: De rødvine der passer bedst til fisk, er ofte rødvine med høj frugtsyre og lav tannin. Gode eksempler på dette kan være Beaujolais, Barbera, Dolcetto og visse lettere udgaver af Cotes Du Rhone. Prøv gerne at servere disse vine lettere afkølet, så træder frugten mere i karakter og de passer bedre til din fisk. Fra alt om vin kan vi følge op med følgende kommentarer: For at rødvin skal spille sammen med fisken, er det ganske rigtigt som Frederik beskriver at vinen skal have en stor del frugtsyre og kun let garvesyre. Styr også langt udenom fadlagrede vine. Du skal finde vine hvor frugten er i højsædet. Udover de typer som Frederik foreslår, kan vi fra alt om vin foreslå lette Pinot Noir vine, eksempelvis fra Alsace eller Tyskland. Rødvine fra Loire dalen på Cabernet Franc druen kunne også være en fin mulighed. Konkrette forslag under 80 kr. Følgende vine har tidligere enten har været ugens vinder her på alt om vin, eller være med i alt om vin test: Pinot Noir: 2010 Alsace Pinot Noir se mere klik her 2009 Composite Pinot Noir ARA, Marlborough, New Zealand se mere klik her Barbera: Barbera d Asti, Vinchio-Vaglio se mere klik her Beaujolais: 2010 Regnié, Domaine Dominique More, Cru du Beaujolais se mere klik her Er du vinhandler og har et konkret rødvin forslag til fisk så kom gerne med dit forslag til rødvin til fisk |