Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Hvad er jagtvin?
Jagtvin, hvad er det.? Vi har fået spørgsmålet fra læsere som i denne periode oplever flere vinkæder bruge udtrykket. Alt om Vin har spurgt et par vinkæder om deres definition af udtrykket Jagtvin.

Skjold Burne "I Skjold Burne har vi kørt med Jagtvin i en lang årrække. Vores nutidige holdning til det, som har været uændret de seneste 3 - 4 år er at vi skal finde en unik vin, som passer særlig godt sammen med vildtkød.
Vi prøver at ramme så det går til både fugl og løbende vildt. Ved godt det ikke er helt nemt, men vi gør vores bedste. Vores kunder er også rigtig glade for denne type vin.

Det vi går efter i vinen er relativ garvesyre, medium frugtsyre og en god intensitet og fylde. En anelse frugtmodenhed går vi heller ikke af vejen for. Disse karakteristika passer jo glimrende på oversøiske vine, hvor vi i Skjold Burne er stærke, så de senere år har vinen været:
  • Bellingham Shiraz Sydafrika
  • Finca La Celia, La Consulta Reserva Malbec
  • Côtes du Ventoux Frankrig (jagtvin 2012)"


Vinspecialisten "Vi vælger hvert år Vores Årets Jagtvin som værende den aktuelle vin, der matcher sæsonens vildtretter bedst. Vin som understøtter og fremhæver de fine nuancer i de forskellige vildttyper i stedet for at dræbe dem. En vin som til og med har den perfekte balance mellem frugtsødme og understøttende rygrad i form af en behagelig tannin/ syre."

Eksempler på Jagtvin 2012
  • Skjold Burne: Årets Jagtvin 2012 - Ventoux 2010, Vieilles Vignes, pris 69,75 v.6. Se den her

  • Vinspecialisten: 2009 Oenodea Red, Domaine Constantin Lazaridi SA, pris 75 kr. Se den her


Eksempler på Jagtvin 2013
  • Skjold Burne: Årets Jagtvin 2013 - Trofeo, Toscana Rosso IGT 2011, pris 99,75 v.6. Se den her


Eksempler på Jagtvin 2014
  • Skjold Burne: Årets Jagtvin 2014 - IL Cadere, Appassimento Vino Rosso, pris 69,75 v.6. "Årets Jagtvin, Il Cadere er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter"
    Se den her