Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Friske sommer drikke med vin
Friske sommer drikke som indeholder vin. De fleste kender den spanske Sangria og den franske Kir Royale, men der er mange andre.

Aperol Spritz
Maiken og Lise har begge skrevet til os og peger begge på Aperol Spritz som deres favorit sommer drink:
4 cl aperol
6 cl prosecco
Is
En skive appelsin
Toppet med dansk vand

Vino Tinto de Verano
Andry peger på at de i Venezuela drak "Vino Tinto de Verano" (sommer rødvin)

Fyld et glas med isterninger
Fyld glasset halvt med rødvin
En skive citron
1/4 Faxe Kondi (det bedste alternativ jeg kunne finde i Danmark)
1/4 stærk Jamaican te (eller brug mere Kondi hvis I ikke kender Jamaican te)


Vi skriver om flere sommerdrinks over de næste uger så skriv gerne en kommentar hvis du har en favorit.

Flere gode forslag fra læserne til når varmen vender tilbage:

Michael Sørensen foreslår spændende tøse-sommer-drinks med Pink Port og et par jordbær samt isterninger eller bare hældt over knust is.

Tom Christensen opdaterer os på sommerhittet på vestsjælland: ”RÖS kirsebærlikør med en isterning og lidt dansk vand. Eller bare et glas RÖS Rondo rosé - det er blevet et stort sommerhit på vestsjælland.”

Lisa Nøk Hungeberg foreslår Campari og Juice.

Steen Højgård Rasmussen mener vi skal drikke Champagne med et par dryp Grenadine som smager formidabelt.


Mange gode forslag. Skriv gener hvis du har en yndlings vin drink til de varme sommer aftner
Laszlo
Fremragende tørstslukker
Den ungarske vinimportør Laszlo Kacsor slår et slag for, at man - når sommervarmen kommer - fortynder sin vin med vand.
- Det er helt almindelig tradition i de fleste sydeuropæiske lande, skriver han, - og man gør det for helbredets skyld.
I Ungarn har man åbenbart også altid gjort det. En udenlandsk gæst, der var budt til selskab hos den ungarske kong Matthias Corvinus (1440-90), konstaterede således med forbløffelse, at vinen blev fortyndet med vand.
I dag vil den besøgende i Ungarn opdage, hvor populært det stadig er med vin fortyndet med mineralvand (kulsyre i) og afkølet til cirka 5-10 grader. Det er faktisk en fremragende tørstslukker. Læs mære i Vinavisen i uge 20, 2007

Hos Alt om Vin har vi ifm. test af terrassevine testet vindrinken "Rebujito" mikset på basis af Fino Sherry. Denne vindrink var enormt populær hos testpanelet, og vi bringer nedenstående vores anmeldelse af denne vindrink.

Anmeldelse af Rebujito:

Rebujito - La Janda Fino, Sherry, Alvaro Domecq
6 stjerner
Et kæmpehit
79,96 kr. Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Vi fik anvisning om at servere denne Fino med lime, citron og isterninger som en
"Rebujito", det gjorde vi så. En absolut positiv overraskelse. "Flor" (gørsmag) fra Sherryen, og
den ellers syrefattige vin blev komplimenteret på en usædvanlig flot vis at et par skiver lime
og citron. Et kæmpehit, og et særdeles frækt bud på årets terrassevin.

Rebujito opskrift
100ml Fino sherry
2 lime og 2 citron skiver skåret i trekanter (til dekoration)
10ml of sukker sirup
50-75ml soda
20-25ml friskpresset citronjuice
Server over knust is og top op med soda