Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Sådan besøger du vingårde på din storbyferie
Besøg en hyggelig vingård som afslappende del af storbyferien i Paris, London og mange andre storbyer.

De fleste ved at man kan besøge vingårde, f.eks. på rundrejse Toscana, Sydfrankrig og Californien, men de færreste ved at der tæt på mange storbyer findes samme mulighed.

Vi giver her konkrete bud på hvor du kan opleve vingårde tæt på storbyer.

Skriv meget gerne en kommentar hvis du har andre forslag til vingårdsbesøg eller hvis du har nogle oplevelser du vil dele med læserne.

En hyggelig oplevelse for alle
Besøg på en vingård er altid en hyggelig oplevelse, hvor man altid lære mere om vin og ofte møde mennesker som brænder for at gøre en forskel. Du behøver ikke være vinekspert for at besøge en vingård, men det kan være du er det efter besøget. Typisk kan du smage forskellige typer vin og årgange hvorved du udvider din viden om vintyper og hvilke vine du selv sætter pris på.

En snak med og et besøg i vinmarken sammen med vinmagerenhvor han fortæller om hvorfor netop han gør en forskel, er en virkelig lærerig oplevelse. Men forvent ikke altid at møde vinmageren og mindre kan da også gøre det.

Forslag til vingårdsbesøg tæt på storbyer

London
England er efterhånden ved at få etableret sig på verdens vinkort med deres mousserende vine for hvilke de har vundet flere internationale konkurrencer foran de ægte Champagnevine. Der findes en del vingårde syd for London.

Denbies Vineyard i Dorking er Englands største (100 ha) og ligger kun ca. 30 km. sydvest for London centrum og ca 15 km fra Gatwick lufthavn. Denbies ligger i et dejligt kuperet terræn, og en gåtur op på toppen af skråningen hvor de dyrker Chardonnay belønnes med en vidunderlig udsigt over det sydengelske landskab med småbyer og stenkirker i horisonten.

Du kan også tage på en af Denbies guidede rundvisninger hvor du køres rundt i vinmarkerne. Naturligvis er der mulighed for smagning af Denbies varierede sortiment af prisbelønnede mousserende, hvide, rose og røde vine.

Man kan iøvrigt spise og overnatte på vingården.

Paris
Vinmarker på Montmartre, beliggende blot 200 m fra Place du Tertre. Det er den lille Parisiske vingård ”Clos de Montmartre” der kan tilbyde vinmark stemning på din storbysferie. Vinmarken med de ca. 3000 vinstokke ejes af det 18. arondisement i Paris, og vinen laves på Rådhuset. Marken giver i omegnen af 500 liter vin.


Her vil løbende komme flere forslag

Skriv meget gerne kommentar om dine egne oplevelser og forslag.
Laszlo´s Vin/Hungary
Vinrejse

Vin-, kultur-, spa-, gastronomi rejse til Eger/Ungarn.
Vil du være med?
Kør selv enten fly eller i bil, ellers kontakt mig venligst på e-mail: la.k@mail.tele.dk

Stor vinfest i Eger
Her er et forslag til en helt usædvanlig sommerferie-oplevelse: Den 05.-08. juli afholder det ungarske vindistrikt Eger og den gamle barokby af samme navn en stor vinfest, hvor man vil fejre den berømte Egri Bikavér.
Bikavér betyder Tyreblod, og ungarerne hævder, at det er en af verdens ældste vine, der har været “markedsført” siden 1552.

Ungarerne drikker tyreblod!
1552 var det år, da de to tyrkiske pashaer Ali og Ahmed og deres krigere belejrede borgen i Eger. Ungarerne, anført af helten Istvan Dobo, forsvarede sig tappert, og de drak naturligvis stedets røde vin. Vinen lejrede sig i kæmpernes skæg, og i nærkamp så tyrkerne det: – Ungarerne drikker tyreblod!
Rygtet løb i de tyrkiske rækker, og modet sank. Tyreblod! Disse ungarere måtte være uovervindelige! Og snart trak tyrkerne sig tilbage.

De lader ”tyreblodet” flyde
Under vinfesten i Eger vil de cirka 30 private vinbønder lade ”tyreblodet” og tilsvarende hvidvine Eger Csillaga (Eger´s Stjerne) flyde, og byens Ærkebiskop -haven i naturlige omgivelsen vil stå i vinens tegn.
Måske vil man også få tid til at besøge en af de mange varme og helbredende kilder i egnen omkring byen?! De skal efter sigende være glimrende for kropen, fordi det varme vand, som er fyld med adskillige mineraler løser op for led-, og muskelspændinger og fremmer blodcirkulationen.
En masse om byen Eger og dens historie kan læses på. http://bikaverunnep.hu

eller http://visit-hungary.com/da/vin-og-gastronomi/vin

Vi ses i Eger!
Lisbeth
Besøg Sant Sadurni d' anoia hvis i skal til Barcelona. Der er tog direkte fra Barcelona. Det et cava' ens mekka. Bobler alle vegne.

Se Vildmedcava.dk. jeg formidler gerne kontakt. God fornøjelse!
Ester
når i Barcelona kan jeg anbefale Alta Allela vingården, www.altaallela.cat , den ligger lige udenfor Barcelona,
ca. 20 km, med flot udsigt over Middelhavet. Jeg har smagt deres hvidvin samt cava – glimrende.