Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Demant
Mousserende rødvin?
Kan en rødvin være mousserende? Jeg fik nemlig serveret en forleden, men kunne ikke drikke den. Den smagte bare ikke godt. Og jeg tænkte at den nok var dårlig, siden der var kulsyre i. Jeg har nemlig aldrig hørt om en mousserende rødvin, men blev pludselig i tvivl.

Hej Demant
Rødvin kan sagtens være mousserende. Røde mousserende kommer i mange variationer, fra lette søde, til deciderede tunge rødvine med bobler. Ud fra din beskrivlese vil vi tro at du har fået en australsk sparkling Shiraz, der er en decideret tung rødvin.

Sparkling Shiraz er en australsk specialitet lavet på den tunge rødvinsdrue Shiraz /Syrah. En vintype vi ikke ser så tit på det danske marked. Vinen er så anderledes fra det vi kender, og man skal være forberedt på en "anderledes" oplevelse. Vores erfaringer med sparkling Shiraz er at vinen skal serveres tilpas afkølet (ca. 8 grader), til trods for at det er en rødvin, og at den kan serveres som en velkomstvin, eller måske bedre til grillmad, gerne kylling eller lam.

Skulle du have fået lyst til at eksperimentere lidt mere med sparkling Shiraz, kan du bl.a. købe denne type vin følgende steder:

Deakin Sparkling Shiraz Reserve til 115 kr. hos Gode Vine

Bleasdale Sparkling Shiraz til 149 kr. hos World of Wine

The Wine Companyligger også til tider inde med denne type vin.

Søde røde mousserende er en anden og mere populær type. Især er de norditalienske Brachettoer populære. Det er vine hvor gæringen er stoppet mens alkoholprocenten er relativ lav - omkring 5,5%, og dermed er søde, da der stadig er en del restsukker tilbage i vinen. Vinene er lettere mousserende, og den røde Brachetto drue er dejlig parfumeret. Disse vine er fortrinlige som læskende velkomstvin en varm sommerdag, og er et godt match til friske jordbær, eller til rabarberdesserter. Vinen kan også være en elegant ledsager til chokoladedesserter. Brachetto vinene kan købes hos de fleste vinforhandlere, her er et par eksempler:

Brachetto d Acqui Niades 2011, kr. 119 hos Vinens Verden (wine.dk)

Brachetto d Acqui 2010 Rinaldi, Ricaldone, kr. 100 hos Carlo Merolli

Rød Lambrusco. Lambrusco er en rød drue. Den anvendes til hvide, rosé og røde mousserende vine. Kendetegnede er at det alle er relativt "lette" vine. Lambruscoen er i Danmark desværre mest kendt som den billige kønsløse velkomstvin som vi alle måtte drikke i 1990erne. Der findes gode Lambrusco vine på markedet. Italienske Carlo Merolli er vel nok den der gør sig mest i denne type vine i Danmark.

Vi håber du er blevet lidt klogere på røde mousserende, og måske endda har fået lidt blod på tanden til at eksperimentere lidt mere med denne type.

mvh

Alt om Vin
Laszlo´s Vin/Hungary
Hej!
Kvalitet siden 1882 - “Med stor flid og vedholdenhed lykkedes det mig at producere noget langt bedre end de
Champagne mousserende vine der er kendt hidtil.“
skrev József TÖRLEY i 1882, da han besluttede at bruge den viden han havde erhvervet i Reims, i sit eget land.
Han fandt vingårde i området Buda med jord
og klimaforhold meget lig Champagne, hvor vinen var
perfekte for mousserende vin, som dette:

Törley Charmant Rouge
Exotisk fløjelsblød rød mousserende vin. Den kommer fra det ungarske vinhus Törley, der har hundrede år gammel tradition for at producere mousserende vine til festlige lejligheder.
Lidt sødlig, har den stadig friskheden i sig. En festlig nydelse.
Druerne er: Kefrankos, Pinot Noir, Zweigelt

Velegnet til
Som start på en festlig aften, men sødheden i sig gør, at den også ville være dejlig til desserten, det ville virkelig være en festlig og lidt anderledes oplevelse.
www.ungarskevine.dk


Næstved
KWV har fremstillet en mousserende rødvin med baggrund i den sydafrikanske nationaldrue Pinotage. Vinen smager lidt af chokolade og solbær, og hedder ChocMousse. Den er perfekt som aperitif på en varm sommerdag.
mvh
PinotageShoppen.dk