Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

T. Pedersen
Oksebryst med peberrodsouce
Hvilken vin vil være god til Oksebryst med peberrodsouce?

Kan øl også bruges?

Virum
Peberrodsauce er lidt tricky og øl er absolut ikke til at kimse ad, især hvis man har brugt en sjat øl i saucen. Ellers ville jeg ty til en vin med hår på... bryst og med risiko for at være banal ville jeg rette søgelyset mod en fyldig Ripasso eller en ikke for bamset Amarone.

Du kan finde et bredt udvalg af Ripasso og Amarone HER

Herlev
Generelt går vine fra Rhône godt til de krydrede retter. I denne ret er peberrodssaucen med sin stærke smagoplevelse, den styrende smagskomponent. En Syrah baseret vil i særdeleshed være et godt valg med sine tanniner og peber.

Se vores Rhonesortiment HER
Søren Tornhøj
Hvis du er rigtig modig og lidt grænsesøgene kunne du øgså forsøge dig med en Pinot Blanc Auxerrois fra Domaine Schoffit i Alsace ( kr. 99,00) . Jeg er selv vild med Asiatisk mad som jo også er udfordrende for vinen pga. de mange krydderier. Pinot Auxerrois er en fed, gylden og meget aromatisk sag med en svagt antydet sødme men også en fin syre. Hvis du overhovedet tør servere hvidvin til oksebryst er jeg sikker på at Pinot Auxerrois kan styre peberroden.

Dronninggaard Vinimport, Fredensborg