Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Peter Ankersborg
Forret til hvidvin
Jeg får besøg af gode venner på lørdag og har lovet at kreere en forret til følgende vin:

Cuvée Christelle - Blanc de Blanc af Viognier (Elevé en fût) druen fra Valdes Prestige (Vin de Pays des Maures) området fra vinslottet Chateau Vaudois / 83520 Roquebrune-sur-Argens.

Hvilken type mad passer hertil? - og det skal IKKE være fisk.

På forhånd mange tak for svaret.

mvh

Peter Ankersborg

Hej Peter

Du har fået lidt af en udfordring på hånden der. Viognier druen en kendt for sine markante aromaer af abrikos og fersken og dertil lyse blomster. Druen der er grøn anvendes jævnligt som blandingsdrue i sydfransk rødvin, hvor den tilfører den røde vin imponerende og betagende aromaer. Som enkeltdruevin har den dog den store udfordring at den typisk er syrefattig, og det gør den vanskelig som hvidvin, den manglende syre gør den lidt "plump" og den har ikke den for hvidvin normale "friskhed".

Prøv evt. med en salat med indmad fra fjerkræ og en vinaigrette dressing. Vinaigrette vil tilføre det samlede indtryk lidt syre, og indmaden er tilpas kraftig til at spille op mod den forholdsvins intense vin. Hvis ikke du er til indmad, kunne du forsøge dig med en salat med andebryst og vinaigrette dressing, ud fra de samme betragtninger.
Link til opskrift på salat med indmad
Link til opskrift på salat med andebryst

En forret med svinekød kunne også være et bud. Abrikosaromaerne vil matche svinekødet godt. Igen skal vi forsøge at få lidt syre ind i forretten. Her er et link til opskrift på lynstegt marineret svinkød på spid, hvor der en del lime i marinaden, som kunne virke som modspil til den syrefattige Viognier.

Giv gerne et praj om hvad du ender med, og hvordan det gik.

mvh

Alt om Vin