Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Anders
Oversøisk Pinot Noir
Hej vinkendere,

Jeg skal have fundet rødvin til sommerbryllup, hvor maden vil være af en slags, der ikke er alt for kraftig. Min kæreste, som ellers ikke er synderligt vininteresseret, har været solgt i de fleste tilfælde hun er blevet præsenteret for Pinot Noir fra Bourgogne, men jeg har ikke råd til den slags til en så stor fest:-) Ellers mener jeg vintypen vil være passende til maden.

Kan nogen komme med et godt (oversøisk) alternativ, gerne en konkret producent, årgang og forhandler? Herefter må vi gå i gang med at smage os frem!

På forhånd tak for hjælpen!

Anders

Redaktionen har haft kontakt til Anders, der oplyser at han er på jagt efter Pinot Noir / Pinot Nero til under 80 kr. flasken.
Rasmus
Hej Anders

H.J.Hansen (Vinspecialisten) har pt. tilbud på deres Pinot noir Composite fra New Zealand fra Winegrowers of Ara, til 80 kr. incl. moms.

Har før brugt en del af deres produkter fra huset og synes selv der er god balance i vinene.

Men nu har du da et udgangspunkt, eller er det nok Chile du skal undersøge, tror desværre du skal længere op i pris hvis du gerne vil have spätburgunder.

Ellers har philipsonwine også et stort udvalg af pinot noir fra lande som argentina og lidt fra chile.

Håber du kan bruge det


Anders prøv at checke denne anmelderroste Chilenske Pinot Noir her: www.bichel.dk/2008-pinot-noir


Vores egen beskrivelse:
Et af årets højdepunkter ifølge Malene Smidt Hertz i Ekstra-Bladet:
"I november var jeg i Chile og smagte vin fra 17 af landets mange, gode vinproducenter. Mit indtryk blev, at vinhuset Montes leverer den bedste kvalitet til prisen. Især er jeg begejstret for deres Pinot Noir. De har flere i porteføljen og både ALPHA-serien og Limited Selection er 'good value wines'. Jeg smagte årgang-09, der endnu ikke er nået til Danmakr, men årgang-08 gør det også ganske fint. Burgundisk stil, frugtig og delikat med fine sødmefulde bærnoter og god længde. Misundelsesværdig god til prisen"
Frisk og frugtig Pinot Noir med let fadaftryk - en af vores største succeser.

Flot vin til stegt fisk, lyst fjerkræ, kalv og et glas i utide.

Kokkedal
Hele 6 valgmuligheder hos www.philipsonwine.com

Se de 6 Pinot Noir vine fra 60 til 80 kr. på dettelink

Argentina laver super lækker Pinot Noir til en overkommelig pris. Hvis stilen skal minde mest om Bourgogne, så gå efter vinene fra Patagonien (Postales Pinot Noir er er godt køb) og hvis de gerne må have en lidt mere moden frugt, så gå efter dem fra Mendoza eller Chile.
Lars B.
Tillad dig selv at udvide din horisont til Blaufrankisch når du nu alligevel snakker Pinot noir og Spatburgunder. En god flaske af denne er en bedre oplevelse.
Genereux
Hej Anders

Jeg ved ikke hvor langt du er nået med jagten på en Bourgogne lignende Pinot Noir. Efter min mening kommer New Zealand tæt på i stil, hvor de klimatiske forhold egner sig bestemt godt til Pinot Noir.

Netop nu har vi et super tilbud på Giesen Pinot Noir 2009 fra New Zealand Normalpris 130,-
TILBUD: 65,- kr. pr. fl. Du kan finde vinen på nedenstående link: www.genereux.dk

Venlig Hilsen Genereux
Thomas Brinkløv
Tlf. 2722 2395
mail: mailbox@genereux.dk
www.genereux.dk
Lars
Hej,

Jeg er selv stor pinot fan, men synes der er for langt mellem oplevelserne i bourgogne ifht. prisen.

Jeg er klart mest fan af New Zealand pinot, da Chile/Argentina og USA har det med at blive for marmeladeagtig og miste friskheden og Montes pinot er i min verden bare kedelig. Jeg kender de fleste af de ovenstående fra indlægene og vil anbefale "Jackson Estate" fra Otto Suenson..hvis man skal købe flere, er det typisk til at snakke med, den nuværende årgang er den bedste nogensinde efter min mening. Jeg har selv givet ca. 120/flaske, men den koster vist ca. 160 DKK i norm. pris.

Hvis du skal længere ned i pris er Philipsons Fin del mundo reserva også udemærket, tilbudspris typisk 50 DKK. Der får man meget pinot for pengene, den er storebror til "postales", hvor jeg dog ville sige at det er værd at give lidt ekstra.

Sidste mulighed er pt. tilbud hos Vinoble i København i Krystalgade:

http://www.vinoblebutik.dk/butiksCMS.aspx?ID=1172CPH&ID2=513007

Jeg har ikke smagt ovenstående, den er købt igår, men til 50% og der er nok masser af knald på den...så ikke klassisk bourgognestil, men formentligt en udemærket vin.

Held og lykke

Anders
Hej folkens,

Tusind tak for alle jeres gode indspark! Jeg har prøvet lidt af hvert og min favorit hidtil er en New Zealand pinot, Sileni, som jeg fandt ved Erik Sørensen. Den kan anbefales.

Officielt har jeg ikke lagt mig fast på noget, for dette er jo en glimrende anledning til at smage så meget som muligt:)

Igen tak for hjælpen!

/Anders
Laszlo
For nylig fra Vinavisen:
Nyheder i uge 20, 2012

St. Andrea, Pinot Noir, Egri, Ungarn, 2009, lav alkohol (13%)
105 kr., pris ved 6 flasker, Laszlo’s Vin www.ungarskevine.dk
Fortræffelig rødvin – det var lige ved, at vi gættede på en bourgogne. Det er en klassisk Pinot, kompleks og krydret. En virkelig nydelse. Hvor er det dejlig at smage en god vin fra Ungarn – et gammelt vinland, som vi danskere mærkværdigvis undgår i vores valg af vin. Prøv denne her!

Held og lukke fremover og vi kan tale om prisen!

Med venlig hilsen, Laszlo
Hej Anders.

Jeg synes selv ret godt om den Californiske "Backhouse Pinot Noir 2010". Det er en super vin til et sommerbryllup, og tilmed en vin som alle kan være med på.
Den er af og til på tilbud hos Super Best, men ellers er den fast sortiment på www.supervin.dk til 70 kr. flasken v/ 6 flasker.

Jeg mener også at AOV.dk tidligere har omtalt den meget positivt, så jeg er nok ikke den eneste som synes om den.

Held og lykke med valget.

// Jannick
Linda Gry
Hej Anders

Vi har 2 forskellige oversøiske pinot Noir til under 80 kr, samt en fransk Provence pinot Noir til 75,-.


Pinot Noir, Maucho , Patronales Chile - kr 70,-
PInot Noir, Argentine kr 75,-

PInot Noir , Provence kr 75,-


Venligst
Holte Vinlager