Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Christian
vin til madlavning
er der noget jeg kan gå efter eller skal det bare være den billigste

Som hovedregel skal du anvende den samme vin i madlavningen som du sætter på bordet. Det kan dog være noget af et "overkill" hvis du nu eksempelvis har valgt en dyr Chateauneuf du Pape til din lammekølle, og så vil lave en rødvinssauce hertil. Der bør du i stedet at vælge en lignende vin, f.eks. en Sydrhone lavet på Grenache druer.

Nogle retter fordrer en bestemt type vin, eksempelvis Boeuf Bourgignon. Hvis det skal være korrekt laves den med en Burgundisk vin på Pinot Noir druen. Du kan sagtens vælge en Pinot Noir fra et andet sted end Bourgogne, eller en vin lavet på eks. Barberra. Til gengæld vil en australsk fadlagret Shiraz blive for dominerende i denne sammenhæng.

Hold dig som hovedregel fra fadlagrede vine ifm. madlavning, og generelt er det som tidligere beskrevet "overkill" at bruge dyre kvalitetsvine til madlavningen.

Et lille tip ifm. vin til madlavning. Hvis ikke du får drukket en åbnet flaske færdig, kan du med fordel koge sjatten ind til ca. en fjerdedel og komme den i en isterningpose. Så har du små “vinboullionterninger” du kan anvende i din madlavning.