Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Keld
universal glas til vindrikning
findes der et anbefalelsesværdigt "universalglas" til vindrinking?
Frederik Kreutzer
Ja og nej.

INAO glasset er generelt anerkendt som et optimalt og neutralt smageglas.
Kan købes her. http://www.loegismose.dk/shop/product/407/

Ellers vil min anbefaling klart gå til Riedel, der er verdens ubestridt bedste vinglasfirma.
Deres 6416/15 glas fra Vinum serien synes jeg er dejlig neutralt og jeg bruger det til de fleste vine med held. Undgå det dog til Pinot Noir, det dur det ikke til.
http://riedel.com/

Mvh

Frederik VinKreutzer.dk
André Devald
Nu ved jeg, at Frederik er en ægte Riedel'ist - og med god grund. Men deres glas er både kostbare og (her taler jeg af bitter erfaring) meget skrøbelige, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Som et billigere alternativ vil jeg derfor varmt anbefale Spiegelau's Authentis-serie (http://www.spiegelau.dk/index.php?cPath=1_16) , hvor "Tastingglasset" fungerer rigtig godt som universalglas til vinsmagning. Skal det mere være til brug på middagsbordet, kan du i stedet gå efter deres rødvins- eller store hvidvinsglas.

André Devald
Frederik Kreutzer
Haha, ja André tak for den titel. Riedel'ist har jeg ikke hørt om før.
Du har da absolut ret i at Spiegelau fremstiller nogle glimrende glas til en fornuftig penge. Jeg har bare ikke den store erfaring med dem.

Hilsen
Frederik VinKreutzer.dk

sune
Jeg havde lidt samme spørgsmål til en der solgte vinglas på vinmesse. Han anbefalede mig et Luigi Bormioli glas af typen Accademia Atelier Riesling som et godt glas hvis jeg ikke ville købe et til hver vintype. Jeg har haft gode erfaring med dette. For øvrigt er de titanium forstærket og derfor meget stærkt men stadig tyndt