Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Rasmus
En Primeur 2010 - Margaux
Jeg kunne godt tænke mig at købe en kasse fra Margaux i En Primeur 2010.

Jeg er dog i tvivl om, hvilken producent jeg skal vælge.

Umiddelbart er min smertegrænse omkring de 300 kr. flasken (ved godt det ikke er alverden, men så'en er realiteterne).

Hvad kan I anbefale/foreslå?

Jeg overvejer selv:
Chateau Desmirail
Chateau Marquis de Terme
Søren B.
Hej Rasmus

Jeg kan varmt anbefale Chatea d Agassac. Det er godt nok ikke et Margaux slot, men et Haut Medoc. Ch. d Agassac liger lige i udkanten af Margaux distriktet, og de laver fortryllende vin, der i stil er på linie med Margaux.

Rober Parker skrev om 2005 vinen:
"Elegant, with an almost Margaux-like nose of floral scents intermixed with red and black fruits, as well as hints of wood and damp earth, this wine is dark ruby to the rim, medium bodied, with good tannin, beautiful purity, and a heady finish. Drink it over the next 6-8 years."

København N
Kære Rasmus.
Før man kan anbefale dig noget, bør man vide om du har tænkt dig at drikke vinen eller blot gemme den som en investering for at sælge den videre.
-
Jeg var selv med til primeursmagningen af 2010 vinene og for første gang i de 10 år jeg har prøvet det, havde Margaux-vinene de bedste karakterer i min karakterbog. Jeg har endnu ikke checket hvorvidt de verdenskendte vinanmeldere også har høje Margaux karakterer.
-
Hvis Du har tænkt dig at købe med investering for øje, bør du overvejere at købe færre flasker til en højere pris. Der er en rimelig snorlige sammenhæng mellem prisen og investeringspotentialet (afkastet) og det er sjældent at de billige vine stiger nævneværdigt i pris. Hvortil skal nævnes at logistik omkostningerne for mange billige flasker jo er noget højere, end hvis man har få dyre flasker.
-
Hvis Du skal drikke dem, havde jeg også Marqui d Terme på med meget høj karakter, samt Alter Ego, Palmers (2.) vin med sin helt egen mark.
-
Men hvis du har tænkt dig at drikke vinene, ville jeg personligt vælge nogle drikkeklare vine, frem for nogle du først bør åbne om 10-12 år. Mest fordi priserne for 2010 er usædvanligt høje i forhold til historiske primeurpriser, hvilket har ført til, at nogle af vinslottenes faste negocianter, har meldt fra overfor slottenes prisforventninger.
-
På den anden side kunne jeg jo tilbyde dig at opbevare dem i en af mine 5 vinopbevaringskældre??
-
God fornøjelse
www.vi9.dk

Niklaus
Rasmus
Hej Niklaus

Jeg har ikke tænkt mig at sælge vinene vinere, så på den måde er det ikke en investering. Og så er jeg helt med på, at jeg skal langt højere op rent prismæssigt.

Det er med tanke på eget brug. Men de behøver ikke at være drikbare om 3-5 år. Jeg har en god tålmodighed, og gode lagringsmuligheder.