Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Knud Olufsen
pris på Chateau - Canon la Gaffeliére - Grand Cru Classé.
hej alle sammen.
Er der nogen som kan give mig en pris på denne vin: Chateau - Canon la Gaffeliére - Saint Émilion Grand Cru Classé fra 1997.

på forhånd tak!
Vi9-Opbevaring & VinAuktioner
På opfordring af Søren prøver jeg her at besvare indlægget om prisvurdering, men hvis jeg må indlede med nogle faktuelle forhold der mangler.
-
1. For det første er mængden afgørende. Hvis vi skal hjælpe med at reeksporetere den vin du nævner, skal man have en vis mængde, f.eks. 5 kasser. Ellers er det alt for besværligt i forhold til værdien.
2. Dernæst er 1997 Saint Emilion en årgang som skulle have været drukket, endda for flere år siden. Så desværre vil prisudviklingen klar pege nedad. Dermed skal man ikke tro, at man vil få en dårlig oplevelse ved at drikke vinen, men de fleste af os, vil have en større nydelse for nogle år siden.
3. Om du vil købe eller sælge en større parti påvirker også vurderingen. I Europas dyreste vinforretninger, kan man købe vinen, med returgaranti for omkring 250-300 kr. Hvis du prøver at sælge et par kassen hos et større dansk auktionsfirma, tror du skal være glad for alt over 100 kr. efter salgsomkostninger.
Jancis Robinson har givet vinen 16 i Score ud af 20, så jeg ville nok se at få revet proppen af, evt samtyidig med et par nyere af samme slags, som kan erhverves hos adskille større danske vinhandlere.
god fornøjelse
www.vi9.dk
Niklaus