Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

TP
hvilke retter passer til Chateau Palmers vinen?

Hej "TP"

Dit spørgsmål er temmelig bredt, og det kunne være til stor hjælp om du kunne oplyse hvilken årgang vi taler om. Med de Crû klassificerede vine er det bestemt ikke uvæsentligt hvor langt de er kommet i modningen. De unge vine med de lidt mere "aggressive" tanniner (garvesyre) egner sig til en type mad, mens de mere modne og afrundede vine passer til en anden type.

Generelt kan man sige om Palmer at det er en venstrebreds Bordeaux vin - og dermed kommer fra "Cabernet Sauvignon land". Margaux, og måske i særdeleshed Palmer er der dog også en del Merlot. I Palmer er fordelingen af Cabernet Sauvignon og Merlot typisk 55 - 45. I nogle årgange er der også en smule Petit Verdot, op til 10%.

Generelt vil rosasteg andebryst, rosastegt lam og kalvekød være nogle gode bud, men som sagt, hvis du vil have mere præcist svar, ville det hjælpe hvis du kunne oplyse om årgangen.

TP
Leder efter en af de første vine, gerne fra omkring 1814 og årgangen fra/hvis der er fra 1986.