Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


København K
Alsace til grillmad
Hvidvinene fra Alsace er selvskrevne til alt, der har med sommervejr, terrasse og hygge at gøre.
De røde og rosévine fra området udgør de ideelle ledsagere til grillmad. Vi har fundet frem til en sommerlig opskrift, som kan prøves af derhjemme ved grillen. Velbekomme.

Grillspyd med forskellige marinader

Ingredienser:
120-150 g kød pr person
Blommetomater
Squash skåret i tern
Champignoner
Grønne, røde eller gule peberfrugter
Frugt (ananas, svesker skåret i tern …)
Krydret spegepølse
Bacon i tern

Indonesisk marinade
• Saft af en lime
• 2 tsk. sojasovs
• 1 tsk. olie (sesam eller jordnød)
• 1 tsk. muldede ingefær
• 1 tsk. koriander
• 1 tsk. spidskommen
• 1 hakket løg
• 1 tsk. brun farin

Marokkansk marinade
• 8 spsk. olivenolie
• 2 spsk. flydende honning
• 1 syltet citron i små tern
• 2 kviste timian
• 1 spsk. paprika
• Salt og peber

Tandoori Marinade
• 2 dl yoghurt naturel
• 2 tsk. tandoori krydderier
• 1 hakket hvidløg
• Lidt friskkværnet peber

Provence Marinade
• 3 spsk. olivenolie
• 3 spsk. balsamico eddike
• 1 spsk. herbes de Provence (timian, rosmarin ...)
• Lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern.
Bland alle ingredienserne og lad kødet marinere i den ønskede marinade 3 til 12 timer i en lufttæt beholder.
Stik kødet på grillspyd (hvis disse er af træ, husk at lægge dem i bløde i 1 time for at hindre dem i at brænde).
Skift mellem grøntsager, frugt, skiver af krydret spegepølse, bacon i tern og kødet.
Steg spydene på grill eller i ovn.

Vin dertil: Pinot Noir fra Alsace (rød eller rosé)

mere information