Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Jane Hjorth
Dessertvin til chokoladekage med bagte rabarber
Har nogen et godt forslag til dessertvin til chokoladekage med bagte rabarber?

Til sådan en kombination vil jeg klart anbefale en LBV portvin. En LBV vil have nok sødme, friskhed og frugt til at stå mål med både chokolade og rabarber, som ville kvæle en lettere dessertvin. Det er en rigtig god ide at afkøle portvinen inden servering. Alkoholen vil virke mere dæmpet og portvinen i det hele taget virke mere frisk og frugtrig.

Niepoort’s LBV 2005 fra Skjold Burne kan anbefales!

Mvh. Sara Jansen
Andreas
Prøv Eiswein, hvis du ikke har prøvet den! - Sød dessertvin, som går til stort set alle slags søde/tunge desserter!

Kan købes i føtex, smagte den til gourmet-aften i onsdags - kan varmt anbefales
Vi9
Her til aften har vi serveret Tokai fra Ungarn, punt. 5 til Chokoladekage og flere af gæsterne bedyrerede at de ikke ville børste tænder i aften. Det er det tætteste man kommer på at drikke guld

Kbh K.
Tre forslag:
Brachetto d'Acqui i en af de komplekse udgaver. Afkølet. Den er sød, rød og letperlende, og fra en god producent ikke saftevandsagtig. Rigtig god til chokolade - og også frugt med en del syre. Carlo Merolli har en fra Rinaldi, som er den bedste, jeg har smagt i Dk.

Ellers er Maury 6 ans fra Mas Amiel en af mine yndlingsvin til chokolade. Rød, ikke for sød, med en dunkelhed i smagen, som er super til chokolade, også når den er mørk eller har mange nuancer. Oksideret i smagen, men ikke så kraftig som portvin. Har set den forhandlet af www.vinetc.dk, har også købt den hos Gammel Kongevejs Vinhandel.

Ellers en skøn, frugtig portvin fra Quinta da Gaivosa, som jeg forelsket mig i, bla. fordi den ikke virker alkoholtung. Importeres af VinPort.

Har skrevet mere om alle tre på www.jonaskogebog.blogspot.com

God fornøjelse med chokoladekagen!

hilsen Kim
Rexwine
2 forslag :

1. Moscato D'asti fra Ghionewine . vinen som blev udvalgt til at repræsentere Italien ved deres VIP bar/restaurant under vinter OL 2010
70.- Kr hos Rexwine

2. Dessert vin fra L'Armagna
Lavet på 50 % Moscato og 50 % Chardonnay
500 ml 100.- kr hos Rexwine
DW
Maury.. ren grenache.. fantastisk..;))

København K
Jeg vil foreslå en Riesling Auslese fra Weingut Horst Sauer. Køb den hos Nur Wein til 165,- for en halv liter.