Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Jesper
Opbevaring af vin
Jeg har netop holdt rund fødselsdag, og har åbenbart nået en alder hvor vingaver er det store hit. Jeg har fået lidt over 60 flasker god vin som jeg skal have fundet ud af at opbevare rigtigt.

Jeg bor i hus uden kælder. Jeg har i dag en vinreol i min gang, men flere har fortalt mig at det ikke er en særlig god løsning.

Er der nogle er har nogle gode idéer til hvor jeg kan opbevare min nyerhvervede vin?

pft

Jesper

København N
Vi har haft opbevaringsservice i snart 10 år i 5 kældre rundt omkring i København. De 2 første kældre vin indrettede ligger på Østerbro i 2 nedlagte beskyttelsesbunkere, hvor der i dag er bygget ca. 100 individuelle opbevaringsrum til vinsamlinger på henholdsvis 100 - 200 og 250 flasker. prisen er 1 kr. pr. flaske pr. måned
De 3 andre kældre ligger under vor vinbar på Nørrebro og huser pt. omkring 15.000 flasker ejet af ca. 25 individuelle private samlere med rumstørrelser fra 350 flasker til omkring 1.000 flasker pr. rum. En af vores største private kunder -(med godt 2.000 flasker liggende) udtalte ved sit sidste besøg, at ingen af de ældre vine han havde liggende hos os, havde smagt uventet
og det vigtigste er mørke- stabil høj fugtighed omkring 75% så propperne ikke tørrer ud og så må flasker for alt i verden ikke rystes, så hvis du vælger et køleskab i stedet, så vær sikker på at køleelementet ikke ryster flaskerne en lille smule 15-20 gange om dagen når det tænder.
Du kan se mere på www.vininvest.dk eller måske ringe 20 22 64 11. MVH 9Klaus

Hvis ikke man har de ideele forhold til vinopbevaring er der et par almene råd der altid bør følges:

1. Undgå temperatursvingninger
2. Opbevar flaskerne liggende
3. Opbevar flaskerne mørkt/ undgå stærkt lys

Ideelt bør vin opbevares ved 6-8 grader konstant, men det vigtigste er en forholdsvis konstant temperatur. Temperatursvingninger betyder at vinen udvider sig i varmen og trækker sig sammen i kulden. Dette bevirker bl.a. at proppen skubbes frem og tilbage i flasken – og at der derved øget iltning af vinen.

Flaskerne opbevares liggende således at proppen forbliver fugtig og dermed ikke tørrer ud. En tør prop øger iltningen. En flaske kan undernormale forhold tåle at stå oprejst et halvt til et helt år.

Lyset nedbryder vinen – så jo mindre lyspåvirkning desto bedre.

Har man ikke et egnet lokale eller sted til opbevaring af vinen, er et vinkøleskab en glimrende løsning. Et andet alternativ som nogle bruger er klædeskabet.

Ans
Hej Jesper.

Et nem løsning for dig kunne være et klimavinskab. Disse findes i alle størrelser og prisklasser. Vi rådgiver gerne om det rigtige valg.

Du kan se mere på www.vintagekeeping.com

Med venlig hilsen
VintageKeeping A/S

Værløse
Hej Jesper,

Måske et godt vinskab kunne være en god ide for dig?

Du kan f.eks. få et rigtig godt Amphora vinskab til 100 flasker i en multizoneudgave, hvor du kan have drikkeklar rødvin ved 18 C i toppen og en kølig hvidvin ved 10 C i bunden af skabet - i midten kan du så benytte til langtidsopbevaring.

Se mere på www.klubvin.dk

De bedste vinhilsener

Bo Otterstrøm