Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Henrik O
Vin til Sushi?
Hver gang den står på Sushi oplever jeg det samme problem. Jeg kan ikke helt finde ud af hvilken vin jeg skal åbne. Nogle siger Riesling, andre siger gerne en halvtør Vouvray. Er der en der har et bedre bud?
Vinbaren i Stefansgade
Riesling er jo altså en noget bred betegnelse bare sådan at afvise og bede om et bedre forslag. Sød riesling er vinen og både tyskere og franskmænd leverer alen lange lister med søde riesling. En enkelt frækkert kunne være en pinot gris og med rigtig meget soya, ville jeg gå helt op i Gewurtstraminer
Lars, Viniropa
Elsker selv sushi og har eksperimenteret med forskellige vine. På en klar førsteplads har jeg østrigsk Grüner Veltliner, som i de bedre versioner både har sødme, syre, fylde og krydderi som matcher både ingefær og wasabi.
Vinamatøren
Læser ovenstående med stor interesse - har dog den yderligere udfordring at min kone udelukkende nyder rødvin.
Er der vine som komplimenterer sushi ?
Henrik
Rødvin til Sushi - av den er svær. Garvesyren i rødvin vil uden tvivl overdøve og ødelægge den fine og rene smag i Sushi.

Jeg vil ikke helt udelukke at det kan lade sig gøre med en Beaujolais - der jo netop er kendetegnet ved at være "fattig" på garvesyre. Prøv evt. en Beaujolais fra distriktet Fleurie.

Hvis du prøver hører jeg gerne om oplevelsen.
Rasmus Andersen, La Cocotte
Alternativ rosé champagne med højt indhold af Pinot Noir men uden dossage - evt Ayala rose, forhandles af vinslotte i greve
Inge Nielsen
Til sushi har jeg prøvet mig frem til en rosé fra Languedoc. En VdP på druerne Grenache noir og Carignan, lys og let -
Og en anden rigtig dejlig ting til sushi, synes jeg, er en Viognier. Jeg har en kraftig variant fra Languedoc, men jeg har også smagt en glimrende, noget mindre kraftig variant fra Irma (tilbud 3 for 100)

Virum
Vin til Sushi vi spiser selv rimelig tit sushi og drikker normalt en lækker Rosevin enten en Chatillon en Diois 2007 13,5 % som har god smag i sig uden at ødelægger det. eller en clos de Beyliere som er lavet kun på Chardonnay men det komme an på hvilke sushi vi har valgt. Vi kan også finde på at bruge en Aligoté hvidvin fra Rhone som er tør hvidvin men passer godt til det fede.
jeg synes man skal prøve lidt forskelligt så får man flere oplevelser med vin.
Vinmand

Slagelse
Jeg anbefaler til sushi en god rheingauer gerne en spãtleese der vil gå ind og understrege fisken sammen med risen, samt at den kan takle en wasabi, det må gerne være en riesling.
Vinevent
Har rigtig god erfaringer med champagne og cava til Sushi, en tilpas tør udgave, det kunne f.eks. være Deutz brut classic som er super til sushi. Det kunne også være en Chardonnay fra Bourgogne, som ikke er for fed.

Frederiksberg
Der er mange vine der er gode til Sushi. Cava fra Mont-Ferrant er et godt bud, der kan læses mere om den på www.dvin.dk, eller vine lavet på Chenin Blanc og Sauvignon Blanc er også gode muligheder...