Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine over 100 kr., julen 2022
Test af julevine - over 100 kr.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 100 kr. her:
(se test af julevine under 100 kr. andetsteds på siden)

Barda Pinot Noir 2018, Chacra, Patagonien, Argentina
6 stjerner
149,95 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Kirsebær, ristet kaffe, en let antydning af patineret læder. Sprød frisk frugt, en lækker livgivende syre der henleder tankerne mod de langt dyrere vine fra Bourgogne. En snert af teblade og en dejlig krydret afslutning. Bedste Pinot Noir køb i mands minde.

Domaines Les Hautes Cances 2017, Cairanne, Frankrig
6 stjerner
125 kr. v. 6 stk hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Brombær, blommer, rosiner og flint omsluttet af en let og pirrende animalsk note af hestestald. Intens koncentreret og fyldig vin med masser af power som styres fint af en sprød syre og en fin mineralsk afslutning. Vinens høje alkohol giver lidt sødme der vil klæde den danske julemad. Et fund af en vin fra det knap så kendte Rhone Crû område Cairanne.

Seven Falls Cellars, Cabernet Sauvignon 2017, Wahluke Slope, Wahington State
6 stjerner
155 kr. v. 6 stk hos A Vinstouw
Smagsnoter: Sprøde modne brombær, et hint af patineret læder, let mintede noter, solbærblade, nyspidset blyant. Stor dybde og struktur. Rund og moden tannin og en sprællevende syre. Oversøisk Cab S der giver hård konkurrence til Medocs cru klassificerede vine,

E Resplendent, Pinot Noir 2019, Oregon
6 stjerner
179 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Laurbærblade, tørrede roser. Fin frugt af hindbær. Pinot Noir druens viser sit fine luftige og fløjsbløde udtryk. Vinen har dog en vis fylde og er rund og cremet med en god mundfylde. Vinen afsluttes med en fin lille mineralsk grafitnote der giver denne "sunshine" Pinot lidt kant. Hvis du har anden i centrum af din julemiddag er dette vinen der matcher.

Lopez Cristobal, Parcela Uno 2018, Ribera del Duero, Spanien
6 stjerner
249 kr. hos Ehrenberg Sørensen oplyser forhandler
Smagsnoter: Spændstige brombær, ristet kaffe tobak, velintegreret frugtsyre. Ganske enkelt en læskende vin med tydelig mineralsk afslutning. Det er bare godt!

Bonpas, Bonus Passus 2019, Chateauneuf du Pape, Frankrig
5 stjerner
299 kr. hos AMKA anviser nærmeste forhandler
Smagsnoter: Dyb intens frugt af blommer, let balsamiske noter der får modspil af menthol, ristet kaffe og flint. I munden er vinen spændstig og luftig, nærmest Pinot karakter. Den flotte mineralske afslutning giver vinen karakter, Klassevin.

Goru 38 barrels Monastrell - Cabernet Sauvignon - Syrah 2017, Jumilla, Spanien
5 stjerner
165 kr. hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Ristet kaffe, solbærblade, menthol og nypudsede sko. Frugt af solbær/brombær. God lidt rustik garvesyre en god og integreret frugtsyre der giver vinen kant. En usædvanlig flot repræsentant fra det knap så berømmede Jumilla.

Platon 20 meses en Barrica 2019, Toro, Spanien
5 stjerner
299 kr. v. 6 stk hos Andrup Vin
Smagsnoter: Brombær, eucalyptus, nypudsede sko, vanilje og chokolade. lækker afrundet frugt med god frugtsødme. Intens med en lang og vedholdende finish.

Brazin, Old vin Zinfandel 2020, Lodi, Californien
5 stjerner
139 kr. v. 6 stk hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Blommer, hvid peber, menthol, eucalyptus, nypudsede sko, ristet kaffe og creme brulee. Rund, smidig og cremet. Bang for the buck - i næse og i mund. Wow for en Zinfuld.

Montegaredo, Crianza 2017, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
130 kr. hos Ehrenberg Sørensen oplyser forhandler
Smagsnoter: Spændstig frugt af brombær, ristet kaffe, let patineret læder, hvid peber og flintede noter. Imponerende flot og velintegreret frugtsyre. Mineralsk og spændstig vin.

Neo, Tempranillo 2018, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
654 kr. hos Ehrenberg Sørensen oplyser forhandler
Smagsnoter: Spændstig frugt af solbær, ristet kaffe, tørv og tobak. Boblende mineralsk og flintet. Ganske koncentreret vin der medmange fine og balancerede elementerer. Klassevin.

Closserie de Vaudieu 2020, Chateauneuf du Pape, Frankrig
4 stjerner
149,95 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Mørke kirsebær og blommer. Ristet kaffe, grafit. Fin flintet afslutning og forfriskende finale hvor den fint integrerede frugtsyre giver en forførende lethed.

Chateau du Mourre du Tendre, Cuvee prestige 2018, Chateauneuf du Pape, Frankrig
4 stjerner
329 kr. v. 6 stk hos Andrup Vin
Smagsnoter: Mørke modne bær, ristet kaffe, volomniøs rund og smidig. Det er noget af en bulderbasse vi har med at gøre her. Der er fin balance med lidt krydderurt og grøn peber og afsluttende flintede noter. Det er en imponerende vin med en stærk og vedholdende eftersmag.

La Font de Grieres 2019, Beaumes de Venise, Frankrig
4 stjerner
125 kr.v. 2 stk hos Vin og vin
Smagsnoter: Mørk intens frugt, tobaks og teblade, grafit og flintesten. En fyldig og kraftfuld vin med en vis portion garvesyre der mærkes på gummerne. Giv vinen lidt luft og du vil opdage at den har en spændende nærmest helt boblende salt og mineralsk finish. 4 store.

F de Fuentespina 2017, Ribera del Duero, Spanien
4 stjerner
149 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Fuld power på næsen, menthol og terpentin, masser af intens frugt, syltede brombær, lidt peber, og en god mundfylde. Godt match til flæskestegen.

Tinto Arzuaga, Crianza 2019, Ribera del Duero, Spanien
4 stjerner
189 kr. v. 6 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Sprød moden frugt af brom- og hindbær. Menthol, eucalyptus og noter af krydderurt og nyspidset blyant. Flot struktur, tørvet og mineralsk afslutning. Dejlig vin.

Fabiano, Valpolicella Ripasso 2019, Italien
4 stjerner
120 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Frugt af syrlige små kirsebær. Tobak, tørv og læder og let støvet præg. Te- og laurbærblade. Mellemfyldig vin med let grønne noter der vil komme til kort ift den danske rødkål.Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget november 2022. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren