Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Bedste vin til den smørstegte eller grillede laksebøf

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vine der matcher den smørstegte eller grillede laksebøf. Vi forestiller os tilbehør af grønt og hollandaise eller smørsauce. Nedenstående kan du finde de vine der klarede sig bedst i testen.


Greco di Tufo 2019, Sanpaola Azienda Agraria, Italien
6 stjerner
149 kr. v. 6 stk hos A-Vinstouw
Smagsnoter: Fine delikate lyse blomsternoter, fin sprød citrus. Her er tale om en meget harmonisk vin der er flot afstemt mellem frugt, syre og mineralitet. Især den fine saltede mineralitet imponerer. Druen er den noget ukendte lokale Greco di Tufo, og det er et dejligt bekendtskab, og man bliver helt glad i låget over at møde noget nyt der bare er så fantastisk, uden tøven gav vi den 6 stjerner!

Guigal 2021, Cotes du Rhone, Frankrig (rosé)
6 stjerner
79,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Spændstig rosé med masser af god syre. Fine små sprøde røde bærnoter, let grape og en fin saltethed. Krydret eftersmag af timian og krydderurt. Stilsikker sydfransk rose der vil være et perfekt match til den grillede laks.

Leonhard Riesling 2020, Roter Hang trocken spaetlese, Niersteiner Olberg, Tyskland
5 stjerner
129 kr. v. 6 stk hos Andrup vin
Smagsnoter: Lyse parfumerede blomsternoter, let mineralsk snert af den behagelige petroleumsduft som især Rieslingdruen kan frembringe. Delikat frugt af æble og pære og nektarin. I munden er vinen let cremet og sødmefuld med et fint tvist af citrus og flint. Flot Riesling. 5 stensikre stjerner.

Picton Bay, Sauv. Blanc 2021, Marlborough, New Zealand
5 stjerner
89,95 kr. hos AMKA henviser til nærmeste forhandler
Smagsnoter: Fullblown Sauvignon Blanc med tydelige noter af hyldekviste, sar, krydderurter og kattetis - ja det er et kendetegn for god og sprød Sauvignon Blanc!. Spændstig og lækker med et godt skud syre/ citrusnoter. På finalen finder vi da mineralske noter. 5 store stjerner.

Contino Blanco 2018, Rioja, Spanien
5 stjerner
195 kr. v. 3 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Intens mineralsk næse med små fine petroleumsnoter på et fint baggrundstæppe af lette fadristede noter. Intens frugt af kvæde og fersken og en sprød syre og fantastisk mineralitet. Contino Blanco er et fuldbyrdet bevis på at Rioja distriktet kan præstere hvidvine af høj høj klasse.

Murphy Goode, Chardonnay 2020, Californien
5 stjerner
109,95 kr. v. 6 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Ristet smør/karamel, hasselnød og nektarin. Fed rund cremet oversøisk Chardonnay med dyb koncentration. Vinen balanceres med et tvist af citrus. California sunshine Chardonnay der balancerer.

De Loach Chardonnay, Le Roi 2017, Californien
5 stjerner
75 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Præcis, stilren og vellavet Chardonnay. Fersken, ananas og mango. Rund og cremet og helstøbt oversøisk Chardonnay uden at blive gumpetung. Godt match til grillet laks.

Zontes footstep, Dusk til dawn, Chardonnay 2019, Adelaide hills, Australien
5 stjerner
179 kr. v. 6 stk hos Andrup Vin
Smagsnoter: Nektarin, hø, nyslået græs og krydderurter. Noterne i glasset leder ikke tankerne mod oversøisk Chardonnay. Her er tale om en kompleks og elegant vin med stor mundfylde, kompleksitet og god friskhed af lime. En absolut topscorer.

Louis Jadot, Domaine du Bouchet 2020, Macon-Lugny, Frankrig
5 stjerner
139 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Helt stringent fin næse af nektarin, nyslået græs og granny smith. God mundfylde, og stor præcision i balance mellem frugt, syre og lette mineralske noter. En harmonisk og helstøbt vin man med fornøjelse kan drikke af store glas.

Louis Jadot, Les Petites Pierres 2020, Bourgogne, Frankrig
5 stjerner
149 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Fine noter af frisk hø og fin stenfrugt/nektarin, perfekt afstemt med en fin citrusnote. Vinen smyger sig om tungen og forfører som kun en vellavet Bourgogne kan. Her må du godt finde de store glas frem.

Darling Cellars, Sauvignon Blanc reserve 2021, Sydafrika
5 stjerner
69,95 kr. hos AMKA henviser til nærmeste forhandler
Smagsnoter: Fine lyse sommerblomster, hyldeblomst og urter. Cremet rund vin med præg af citrus, flint og urter i finalen. God til laksebøffen.

Prado Rey, Blanco 2019, Castilla y Leon, Spanien
4 stjerner
100 kr. v. 6 stk hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Kvæde, blomsterpollen og olierede bivoks- og petroleumsnoter. Her er tale om en fyldig vin og til dels også alkoholtung vin. På den yderste finale dukker der helt befriende nogle let bitre grønne noter frem og også en let mineralitet der giver vinen interesse.

Extrait de Romarion 2020, Chardonnay, Pays dOc, Frankrig
4 stjerner
99 kr. v. 6 stk hos A-Vinstouw
Smagsnoter: Intens og parfumeret næse af tropefrugt, ristet smør og karamel. Tung bulderbasse med koncentreret frugt af fersken, abrikos og mango. Tydeligt fadpræg af vanille. Man føler sig hensat til oversøisk Chardonnay.

Pere Anselme, Cotes de Provence 2021, Frankrig (rosé)
4 stjerner
100 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Små røde søde parfumerede skovbær, rød grape og krydderurt. Læskende rosé med masser af forfriskende citrusnoter/ frugtsyre. Vinen til den varme sommerdag når grillen er tændt.Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget maj 2022. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren
.
.