Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine over 100 kr., julen 2021

Test af julevine - over 100 kr.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 100 kr. her:
(se vinene til under 100 kr. andetsteds på siden)

Catena Alta 2016, Historic rows Chardonnay, Mendoza, Argentina
6 stjerner
249,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Intens fuldfed heftigt fadlagret Chardonnay. Ananas, papaya, mango - ja tropefrugt. Smørristede nødder, brændt smørkaramel, vanille og kokos. En heftig, potent og intens fadlagret Chardonnay - og så kommer der nogle fine citrusnoter frem i eftersmagen og en let saltet mineralitet, elementer der leder tankerne hen imod stor Bourgogne. Vi kipper med flaget. Som en lille note kan vi nævne at der var en vis overraskelse i smagspanelet da der blev præsenteret en hvidvin til julemaden, men wow denne vin vil være et friskt alternativ til de tunge røde - og den matcher fint med flæskestegen og dens tilbehør.

Brotte, Creation Grosset, Cairanne cru des Rhone 2018, Frankrig
6 stjerner
100 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Ristede noter, mørk frugt af brombær, sort peber, krydderurt. Flintet mineralsk, limeagtige og kalkede noter. Plusordene vælter ned på blokken. En flot repræsentant for den mindre kendte Rhone Cru, Cairanne, Svært at finde bedre Cotes du Rhone til 100 kr!

Domaine La Colliere, Georges Perrot Les Touilleres 2020, Rasteau, Frankrig
6 stjerner
125 kr.v.6 hos Jysk Vin
Smagsnoter: Thaibær, sort peber, krydderurt. Karakterfuld og muskuløs sag - der finder sin finesse i den krydrede og mineralske afslutning. Harmonisk kraftkarl.

Tomassi, Il Sestante, Monte Masua 2017, Amarone della Valpolicella, Italien
6 stjerner
199 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Kirsebær, amaretto, mandler og marcipan - søde jul! Enormt givende vin med en stor dybde. Intens og kraftfuld vin der står i god balance. Fin struktur, masser af frugtsødme af kirsebær, blommer og svesker. De 15% velintegrerede alkohol vil spille godt op mod den fede julemad. Når Amarone er bedst er det en herlig sag, og her kipper vi med flaget!

Pradorey, Lan Mina 2016 reserva, Ribera del Duero, Spanien
6 stjerner
199 kr. v. 6 stk hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Mørk frugt af sprøde brombær, Skovbund og svampede noter. Læder, tørv og grøn peber. God garvesyre. Intens og vedholdende med en saltet mineralsk finish. Stor vin.

Silvanus 2018, Crianza, Ribera del Duero, Spanien
6 stjerner
135 kr. hos D Wine
Smagsnoter: Dyb mørk moden frugt af brombær pakket ind i et fint svøb af fadlagringens mørke chokolade. God mundfylde med en fløjlsblød garvesyre. Vinens omdrejningspunkt er den sprøde og lækre søde brombærfrugt der rundes af lidt mineralsk grafit og en velintegreret alkohol. God julevin.

Bodegas Morca, Tourán Garnacha 2016, Campo de Borja, Spanien
5 stjerner
649 kr. v.6 hos Andrup Vin
Smagsnoter: Superintens bulderbasse pakket med mørk intens og lækker frugt - blommer/ svesker. Heftigt fadpræg med vanille, ristet kaffe og karamel. Muskelbundtet holdes godt på plads af en fin syre. Lidt overraskende for sådan en bulderbasse kommer der en god mineralitet til overfladen på bagkant af musklerne. Hvis du vil imponeres og imponere med en POWERVIN så finder du ikke bedre. Vi vover pelsen og kalder det vinen til herreklubben. POWER POWER POWER.

Bricco dei Guazzi, Piemonte Albarossa 2017, Italien
5 stjerner
125 kr. v2 hos Supermaco
Smagsnoter: Ristet kaffe. lyse kirsebær, tørv og karamel. Højintens vin med nogen alkoholsødme og med en fin garvesyrestruktur. Mineralske og tørvede noter. En vin der gør sig godt til den danske julemad.

Saó expressiu 2012, Costers del Segre, Spanien
5 stjerner
209 kr. hos InterWineDK
Smagsnoter: Ristet kaffe, intens mørk moden frugt. Vanillesødme (amerikansk eg). Intens sag med masser af sødmefuld frugt en harmonisk struktur fra den fløjsbløde garvesyre. Perfekt match til den danske julemand - en vin der kan følge med hele vejen rundt til den mangfoldige og rige danske julemad.

Convento Claras, Edicion Especial, Crianza 2016, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
150 kr. hos D Wine
Smagsnoter: Højintens næse af modne små blåbær, nypudsede sko, vanille, fine og sarte lædernoter. Intens vin med en god mundfylde, masser af sødmefulde blåbær. Hvid peber. En god garvesyre der pirrer gummerne, og vil virke godt til rødt kød. En mærkbar alkohol der klarer den fede julemad. Godt match til juleanden.

Marconte, Barolo 2017, Italien
5 stjerner
199 kr. hos Supermarco
Smagsnoter: Kirsebær, læder og lidt tjæret bolværk.Krudt og kugler og røgede kviste. Lækker mundfylde med en markant garvesyre. Fin og nærmest boblende mineralsk finish. Dejligt glas barolo der især vil gøre sig til svampe-, fjerkræ- og vildtretter.

Pierre Amadieu, La Grangeliere 2019, Vaqueras, Frankrig
4 stjerner
120 kr. v. 6 stk. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Intens frugt af blommer, hvid peber. Lækker cremet rund, frugt. På bagkanten kommer der lidt flintede mineralske noter, God til juleanden. Harmonisk vin. 4 store.

Caballo Loco 2018, Grand Cru, Maipo Valley, Chile
4 stjerner
175 kr. v. 6 stk. hos Andrup Vin
Smagsnoter: Sol- og hyldebær, hyldekviste, solbærblade og grøn peber. Kamfernoter. Smidig og frugtdreven vine der trækker nogle seriøse gardiner på glasset (glycerol). God ledsager til den danske julemad.

Parada De Atauta 2017, Ribera Del Duero, Spanien
4 stjerner
150 kr. v.6 hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Intens og sprød frugt. Ristet kaffe og engelsk lakrids. Flintede mineralske noter, og en saltet finish. Intens sag med en mærkbar alkohol der overdøver den fine mineralitet.


Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine hhv. under og over 100 kr. Vi bad om vine der kan matche den danske julemad med and, flæskesteg, brune kartofler, rødkål, surt og kraftig sovs.

Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget november 2021. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren