Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Bedste vin til Steak frites, under 100 kr.

Test af vin til Steak frites- under 100 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vin der matchede en god Steak frites serveret med den klassiske bearnaise sauce

Vi bringer de bedste vine i testen af vine under 100 kr. her:
(se vinene til over 100 kr. andetsteds på siden)


El Circo Contorsionista, Cabernet Sauvignon 2018, Carinena, Spanien
6 stjerner
60 kr. v. 12 stk. hos Laudrup Vin
Smagsnoter: Herlig kompleks næse af kamfer, nypudsede sko og dyb mørk moden frugt. I munden en klar og stram garvesyrestruktur der vil virke godt til rødt kød. Fint tvist af grønne solbærblade. Et fint skud peber og en frisk frugtsyre i finalen. Perfekt match til Bøf Bearnaise. Sjældent fund til prisen. 6

Remordimiento 2018, Bodega Cerron, Jumilla, Spanien
6 stjerner
90 kr.v. 6 stk hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Ristet kaffe, nypudsede sko, lidt grønne stilke og en afdæmpet mørk moden frugt. Velafstemt med en god mængde garve- og frugtsyre. Koncentreret og velstruktureret vin. Perfekt til din steak frites.

Clos St. Antonin 2018, Cotes du Rhone, Frankrig
6 stjerner
99,95 kr.v. 6 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Kirsebær, mandler/marcipan, grafit og laurbærblade. Højintens vin med karameliserede noter. Flintet og mineralske præg i afslutningen. Intens vin der matcher et godt stykke rødt kød.

Ch. German 2015, Cotes de Castillon, Frankrig
6 stjerner
85,95 kr. hos AMKA der henviser til nærmeste forhandler
Smagsnoter: Ristet kaffe, nyspidset blyant og cigarkasse. Let muldede noter af skovbund. Perfekt moden frugt. Lækker struktur med en fin moden garvesyre. Flintede mineralske noter. Kupvin fra Bordeaux.

Nifo Sassapochiello, Aglianico del Taburno 2015, Italien
5 stjerner
99 kr. hos Rudersdal Vin
Smagsnoter: Mørk dyb og moden frugt, kamfernoter, nyspidset blyant og muld. Harmonisk vin med en forfriskende frugtsyre. Lækker krydret peberafsluting. Godt match til steak frites.

Eclipse old vine Zinfandel, Lodi, Californien
5 stjerner
89 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Pikant og støvet og pirrende næse af pebernoter og krydderurt. Blommer, blåbær og våd flint. Finish af hvid peber og flint. En fin portion frugtsyre der giver vinen vitalitet. Den relativ høje alkohol giver en fin mundrensende fornemmelse - og matcher godt intense retter som steak frites.

Milton Park Shiraz 2016, Sydaustralien
5 stjerner
75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Nypudsede sko, eucalyptus, mørke solmodne brombær, karamel og ristet kaffe. Fin ekstraheret frugt med en vis fylde og en forfriskende syre. Flot vin til prisen.

La Chasse des Princes 2019, Grenache, Vaucluse, Frankrig
4 stjerner
75 kr. v. 2 stk. hos GOBI vin
Smagsnoter: Kamfernoter, afrundet frugt af små mørke sødmefulde brombær, med en fin portion frugtsyre. Vellavet harmonisk vin der vil vække glæde til de gode grillaftener.

Guigal, Cotes du Rhone cuvee Philipson 2016, Frankrig
4 stjerner
99,95 kr. v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Ristet kaffe, flintesten, brombær. Kølig moden frugt. God mineralsk bund. En potent sag.

Rum Barrel aged red blend, Three Finger Jack cellars 2018, Lodi, Californien
3 stjerner
99 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Marcipan/amaretto, mørke modne kirsebær, kirsebærsten. Nyspidset blyant og laurbær. En særdeles intens og juicy sag. Høj alkohol der svider i mundhulen.

Palazziolo Primitivo 2018, batch 88, Puglien, Italien
3 stjerner
95 kr. hos Supermarco
Smagsnoter: Kamfernoter og grøn peber. Sprøde blåbær, og en let cremet mundfylde. Ift steak frites kunne vi godt savne lidt garvesyre og noget pondus i denne friske og saftige sag.- o -

Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget maj 2021. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren