Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Bedste vin til Sushi, over 100 kr.

Test af vin til Sushi - over 100 kr.


Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vin der matchede sushi med det udfordrende tilbehør af ingefær, wasabi og soya

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 100 kr. her:
(se vinene til under 100 kr. andetsteds på siden)


Van Volxem, Rotschiefer 2018, Riesling Kabinett, Mosel, Tyskland
6 stjerner
165 kr. v. 12 stk hos Laudrup vin
Smagsnoter: Intens mineralsk næse med noter af petroleum og våd skiffer og let vulkanske noter. Fyldig cremet frugt af nektarin og nogen rød grape. Fin mineralitet i afslutningen. En absolut topvin der får topkarakterer hele vejen rundt.

Stadt Krems Gruener Veltliner 2019, Ried Weinzierlberg, Kremstal, Østrig
6 stjerner
110 kr. v. 6 stk hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Grøn peber, lime og citon. Skarp og præcis vin med en pæn portion, næsten boblende frugtsyre der rundes af et et fint kalket mineralsk og saltet præg. Stor præcision i denne læskende lækkerbidsken.

Riesling 2018, Domaine Weinbach, Alsace, Frankrig
5 stjerner
189,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Let olierede noter, kandiseret citron, petroleum. Fint parfumeret og harmonisk næse. God mundfylde, nektarin og citrus, let saltede noter og en fin "calcaire". Meget harmonisk og balanceret vin.

Congiura, Castello Trebbio 2018, Toscana, Italien
5 stjerner
179 kr. hos Rudersdal vin
Smagsnoter: Stenfrugt, nektarin og fersken. Ristede hasselnødder, branket smør og hø. Fyldig rund og smidig vin med flot integreret fadpræg. Harmonisk vin med en flot balanceret syre der giver den intens vin en læskende lethed.

Diora, La Splendeur du soleil, Chardonnay 2018, Monterey, Californien
5 stjerner
189 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Karameliserede noter, haselnød og branket smør. Fuldfed chardonnay med noter af tropefrugt som mango og annanas. Intens fadlagret California sunshine Chardonnay.

Tabano bianco 2019, Montecappone, Marche, Italien
4 stjerner
149,95 kr. hos Andrup Vin
Smagsnoter: Krydret næse der nærmest leder en på sporet af traminer druen. Let sødmefuld stenfrugt (syltede ferskner), parfumeret og grøn pebernote. Absolut en vin der vil være en god ledsager til sushi og krydrede asiatiske retter.

Balthasar Ress, Riesling sekt, Tyskland
4 stjerner
199 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Granny smith og nektarin og citrus. Lidt brød og gærnoter. Lækre små bobler der giver en god mousse. Knivskarp og præcis syre.

Marcelle Lochardet, Blancs de Blancs, Cremant de Bourgogne, Frankrig
4 stjerner
139 kr. v. 6 stk hos The Wine Company
Smagsnoter: Efterårsæbler og skovbund med let mineralske noter. Intens vin med store fyldige bobler og en vis kraft og maskulinitet.- o -

Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget april 2021. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren