Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Biodynamsike vine - vi anmelder Recaredo fra Corpinnat

Recaredo, mousserende Corpinnat med fuld fokus på terroir


Recaredo, mousserende med stor kvalitet, terroir og typicitet


Recaredo er en seriøs familieproducent, i 3. generation, af mousserende vine fra Penedes lige udenfor Barcelona. I snart 100 år har Recaredo trukket opmærksomhed for deres knastørre Cavaer. I 2010 blev Recaredo biodynamisk certificeret hos Demeter. Sidenhen har Recaredo yderligere meldt sig ind i foreningen “Renaissance des Appellations”. En forening der har opsat en række doktriner med det mål at skabe vin med typicitet der kendetegner de områder hvor vinene kommer fra (AOCs).

Fokus på terroir og typicitet har været så markant at Recaredo sammen med 8 andre producenter er gået sammen om at skabe et nyt vinområde, DOC Corpinnat. Corpinnat er et lille delområde af Cava, et område hvor jordbunden er særligt kalk- og mineralholdig. I Corpinnat anvender man de oprindelige Cava druer såsom Macabeo, Parellada og Xarel-lo, og ikke Chardonnay som mange Cava producenter er begyndt at gøre brug af.

Recaredo er kendt for at lagre deres vine i lang tid, nogle af dem helt op til 30 år, før end de kommer på markedet. Vinene fra Recaredo er af typen “Brut Nature” og er dermed knastørre (u. 3 gr. restsukker/liter).

Du kan læse mere om Recaredo og deres fokus på biodiversitet, terroir og kvalitet her


Anmeldelse af vin fra Recaredo
Vinene er gratis prøver tilsendt fra leverandøren.

Recaredo, Relats 2018, Brut Nature, Corpinnat, Spanien (biodynamisk)
4 stjerner / 88 point
199,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Fin sprød næse med salte minralske noter. Små fine bobler der giver vinen en herlig lethed. Meget ren og præcis i smagen, granny smith og blide citrus noter med en let forfriskende bitterhed. Let og elegant med fine mineralske noter.

Recaredo, Terrers 2016, Brut Nature, Corpinnat, Spanien (biodynamisk)
6 stjerner / 92 point
229,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Flot dybgylden farve, små lette bobler. En fin boquet af kvæde og smørristede champignons. Intens vin der balanceres af dybe og fine kalkede og salte mineralske noter og en fin forfriskende syre der kommer som et tvist af lime. Intens og vedholdende vin med en god nerve. Bravo!

Vinene er anmeldt på 2 skalaer, hhv. på en skala op til 6 stjerner, hvor der i bedømmelsen lægges vægt på forholdet mellem pris og kvalitet, og på en 100 points skala der læner sig op af The Wine Advocates kriterier.
Vinene er smagt og bedømt på en frugtdag* i oktober 2020.
Recaredo er biodynamisk certificeret hos Demeter og derudover medlem af foreningen “Renaissance des Appellations”, der har til formål at sætte fokus på de individuelle vinområders terroir.

*i.h.t. den biodynamiske kalender, se mere info nedenstående.


Hvis du vil vide mere om biodynamisk vin har vi lavet en kort sammenfatning her på Alt om Vin med “viden og fakta om biodynamisk vin”.
.


Alt om biodynamisk vin
-----