Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Anmeldelse: Bedste Champagne til nytår 2019/ 2020

Test af Champagne til nytåret.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på Champagne der passer som aperitif og evt. til forretten. Vi inviterede branchen til at sende hhv. de bedste mousserende og de bedste Champagne.

Vi bringer de bedste vine i testen af Champagne her:
(se anmeldelse af de bedste mousserende andetsteds på siden)

2007 cuvee William Deutz, brut, Champagne, Frankrig
6 stjerner
1099 kr. hos H.J. Hansen
Smagsnoter: Skovbund, svampe og brioche, let grøn peber og krydderurt. Enorm tyngde af stenfrugt og kvæde båret op af en flot integreret syre og fint saltet mineralsk touch. Denne Champagne er ganske enkelt et pragteksemplar. Vores skala rækker ikke her, og vinen får ubetinget 6 store stjerner af et begejstret smagspanel. Testens absolutte vinder!

Le Mesnil, Blanc de Blancs brut, Grand Cru, Champagne, Frankrig
6 stjerner
199,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Skovbund, svampe, æbler og brioche. God fylde og frugt af fersken/kvæde. Flotte bobler, lime og calcaire. Komplet vin til velkomsten og som ledsager til maden

Canard-Duchene 2012, Chamapgne, Frankrig
5 stjerner
229 kr. hos Kvickly
Smagsnoter: Flintesten, granny smith, nektarin. Flot helstøbt vellavet vin og med godt, flot integreret syre (lime). Mineralsk afslutning og flot lang finish med kalket og saltet bid. Imponerende at finde Vinyage Champagne i dette prisleje, og svært at finde bedre til prisen.

Barons de Rothschild, blanc de blancs brut, Champagne, Frankrig
5 stjerner
595 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Strygestål, flintesten, grøn peber, kvæde og nektarin. Forfriskende lime. Saltet og kalket mineralsk finish. Skarp og præcis Champagne med flot længde. Topvin.

Charles Montaine, Brut, Chamapgne, Frankrig
4 stjerner
189,95 kr. hos udvalgt Meny og Spar (AMKA)
Smagsnoter: Flint og nektarin i næsen, let svulstig frugt af litchee på paletten, der rundes af en præcis og flot syre, Afsluttende mineralitet der giver vinen karakter. Flot til prisen.

Leon Launois, brut prestige, Champagne, Frankrig
4 stjerner
399 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Skovbund, svampe og æbleskrog, Fyldig vin med frugt af kvæde. Let lime, og en smule mineralitet. Intens bulderbasee hvor musklerne er i front. Mere til mad en til aperitif.

Pommery, brut Royal, Champagne, Frankrig
4 stjerner
259 kr.v. 3 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Strygestål og flint, svampe, granny smith. Skarp og præcis vin med en forfriskende citrus, og let bittert grapebid. Vellavet og præcis vin, med en lille mineralitet.

Bonnaire, terroirs Gtrand Cru, blanc de blancs brut, Champagne, Frankrig
4 stjerner
325 kr. hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Æbleskrog, skovbund og svampe. Fyldig vin med en god frugt af kvæde og ferken. Flot integreret syre af lime med fin mineralsk afslutning. 4 store


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget december 2019. Ialt testede vi 24 vine. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.
-