Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vintest: Bedste Pinot Noir over 100 kr.

Vi har testet en række Pinot Noir vine til hhv. under og over 100 kr. Her ser du de bedste i kategorien over 100 kr.

Alt om Vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på en Pinot Noir der passede til vildt- og svamperetter - et klassisk Pinot Noir match.

Resultatet af Bedste Pinot Noir over 100 kr.:
(kun de bedste vine i testen præsenteres her -
ialt testede vi 38 vine)Valli, Bendigo Vineyard 2016 Pinot Noir, Central Otago, New Zealand
6 stjerner
360 kr. hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Meget givende og generøs, præcis og skarp Pinot med røgede noter, charcutteri, blåbær, hvid peber, fine muldede noter af skovbund og svampe. En fin fløjlsblød garvesyre og en læskende frugtsyre der skaber harmoni og balance i vinen. Præcis, tør og struktureret vin med lækker mineralsk og saltet finish. En absolut vinder!

Te Muna Road, Craggy Range Pinot Noir 2015, Martinborough, New Zealand
6 stjerner
169,95 kr. v.12 Philipson Wine
Smagsnoter: God karakteristisk og meget generøs pinotnæse. Tørrede rosenblade, kirsebær, blommer, ristet kaffe og let muldede noter. Lækker smidig karakter, med en flot struktur og syre. Elegant og vinøs. Topcharmerende vin. Et sandt scoop.

Spindler Lindenhof, Deidesheimer Herrgottsacker Spätburgunder 2014, Pfalz, Tyskland
6 stjerner
129 kr. v. 6 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Muldede noter, skovbund, svampe og ristet kaffe pakket fint ind i en lækker dyb mørk moden blomme. Cremet, rund og lækker, fløjsblød vin med en tilstedeværende og livgivende syre. Flot flot match til vildt- og svamperetter.

Kovacs Nimrod 777, Pinot Noir 2017 Monopole, Ungarn
5 stjerner
149 kr. hos PaTrio Vin
Smagsnoter: Ameretto, kirsebær, generøs frugt og fylde, rund og cremet fløjlsblød stil med en god syre der giver vinen kant. Flot ledsager til vildt og svampe.

Elgin Vintners, Pinot Noir 2016, Elgin, Sydafrika
5 stjerner
150 kr. v 6 stk. hos Rudersdal Vin
Smagsnoter: Tydelig og karakteristisk pinotnæse, laurbær, kirsebær, ameretto og ristet kaffe i skøn forening. Intens kirsebær og ameretto i smagen garneret med mørk chokolade og et lækkert bid af mineralsk grafit. Garvesyren virker let raspende. Kravler lige op på 5.

360 series, Pinot Noir 2017, Leyda, Chile
5 stjerner
119 kr. hos Kvickly
Smagsnoter: Boysenbær, kirsebær, grafit og laurbær. Dejlig krydret med grafit og saltede noter. God læskende syre. God vin til vildt- og svamperetter.

2017 Barda Pinot Noir, Patagonien, Argentina
4 stjerner
159,95 kr. v12 Philipson Wine
Smagsnoter: Skovbund, små mørke letsyltede kirsebær og en let støvet næse. Let sødmefuld vin med flot længde og fylde. Smidig og vellavet vin der fortjener nogle gode store Bourgogneglas for at kunne udvise sit fulde potentiale. 4 store.

Heribert Boch, Spätburgunder 2016, Mosel, Tyskland
4 stjerner
119 kr. v. 6 stk hos D Wine
Smagsnoter: Indbydemde næse af kirsebær, boysenbær og blomme. Mint og bihonning. Rosenblade, let parfumerer, flot og elegant vin.

Valdivieso, Single vineyard Pinot Noir 2016, Maule, Chile
4 stjerner
119 kr. Andrup vin
Smagsnoter: Ristet kaffe, mørk intens frugt af sorte kirsebær, skovbund og svampe. Fine stilkede noter, grøn peber og let grafit. En anelse fin mineralsk saltethed. Lidt kort finale.

Chateau de la Charriere 2017, Hautes Cotes de Beaune, Bourgogne Frankrig
4 stjerner
139,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Ristet kaffe, mørke kirsebær, røgede noter, dyb og intens. Meget vellavet, rund og smidig med en god syre der gør den til en herlig madvin. God pinotkarakter.

Whole Cluster Pinot Noir 2017, Willamette Valley, Oregon, USA
4 stjerner
199 kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Intens vin med små mørke bær, muldede noter, skovbund og svampe. Brændt karamel. God syre der giver vinen liv. Sødmefuld vin.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget oktober 2019. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.